Notícies i actualitat

Tots els indicadors apunten a un bon inici de temporada

Data : 14/06/2016

La xifra d’arribades del mes de maig feta pública ahir per AENA confirma el canvi de tendència en el comportament de la indústria turística a l’inici de la temporada, com ja apuntaven els informes d’ocupació hotelera i d’activitat turística elaborats per l’Associació Hotelera de Menorca i per PIME, així com la nota de conjuntura feta per l’Agència de Turisme de les Illes Balears sobre el primer quadrimestre de 2016.

Segons les dades d’AENA, el passat mes de maig l’Aeroport de Menorca va registrar un increment de passatgers de l’11,9% respecte a l’any anterior, amb un 13,3% més de trànsit nacional i un 11,4% més de trànsit estranger. L’acumulat de gener a maig deixa una diferència anual positiva del 13,4%. El més destacable és que aquest increment es fa sobre un altre increment, ja que el maig passat ja es va registrar un 18% més d’arribades que l’any 2014, sent del 19,5% respecte del 2010 i del 8,8% respecte del 2005, exercici significatiu perquè se situa fora de la crisi econòmica.

Resulta interessant veure com aquesta variació positiva en el nombre de passatgers té la seva correlació en l’ocupació hotelera. Si s’agafa com a referència la xifra feta pública a començaments de mes per ASHOME, es pot veure com l’ocupació mitja creix també d’un any per l’altre un 11,9%, passant del 54,8% de maig de 2015 al 66,7% de maig de 2016.

També l’informe mensual que elabora PIME sobre el funcionament de l’activitat turística apunta una millora dels nombres turístics, ja que un 81,13% de les empreses enquestades afirma que ha mantingut o augmentat els seus ingressos respecte del maig anterior. Només un 18,8% assegura que ha facturat menys.

Per acabar de fer una radiografia d’aquest inici de temporada, cal fer referència a l’informe de conjuntura de l’ATB segons el qual l’afiliació turística ha crescut un 7,2% a Menorca durant el primer trimestre de l’any i el nombre d’empreses d’alta al sector s’ha situat en 663, un 8% més que l’any anterior i sis dècimes per damunt de la mitja balear (7,4%). L’informe també es fa ressò de l’increment de les arribes marítimes durant el primer trimestre: + 26,6% a Maó i + 31,1% a Ciutadella.

Aquests nombres demostren, per tant, que la indústria turística està tenint un bon comportament fora de la temporada alta. Aquest és un dels objectius que persegueix amb més afany la Fundació Foment del Turisme de Menorca i al qual dedica bona part dels seus esforços. Cal esmentar en aquest sentit les negociacions que manté amb companyies aèries perquè incrementin i avancin la seva operativa o les campanyes promocionals als mercats emissors per incentivar la demanda.

“Amb les dades a la mà podem dir que l’inici de la temporada està sent moderadament positiu per a Menorca”, ha assenyalat al respecte Maite Salord, presidenta del Consell de Menorca i de la FFTM. Salord ha destacat la importància de generar activitat al final de la primavera i l’inici de la tardor per, a poc a poc, aconseguir consolidar una temporada més llarga i, per tant, més beneficiosa des del punt de vista econòmic i també social. “La indústria turística és el motor econòmic de la nostra illa i d’ella depenen moltes famílies. El nostre compromís és amb les empreses i també amb els ciutadans. Per això –ha afegit- posarem tot el nostre esforç per aconseguir que la rendibilitat econòmica es transformi també en rendibilitat social”.

Maó, 14 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS