Notícies i actualitat

Posicionament del Consell Insular de Menorca envers el debat sobre l'assistència a fires i la definició de marca

Data : 10/06/2016

Des de l’equip de govern del Consell Insular de Menorca volem fer alguns aclariments sobre la informació apareguda avui a un mitjà de comunicació local:

1. L’estratègia que ha de seguir Menorca en matèria de promoció turística és un tema que s’ha de tractar i decidir en els òrgans de govern de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (d’ara endavant FFTM). La voluntat del govern del Consell és que l’acció política s’exerceixi de forma bidireccional, és a dir, des del diàleg amb els diferents sectors productius i socials de l’illa per assolir, sempre que sigui possible, l’acord.

2. La fortalesa d’una marca s’aconsegueix fent una feina constant des de diferents fronts: identificant els valors de l’illa, definint el target (grups de població i mercats) al qual ens adrecem, creant i aplicant una imatge coherent amb aquests valors i amb aquest target, dissenyant una estratègia de màrqueting diferenciada i competitiva, desenvolupant aquesta estratègia de forma coherent... I així s’està fent des de la FFTM.

3. De fet, tenim resultats que ens confirmen la validesa de la feina feta. Només cal veure com se’ns comença a identificar als mercats emissors, tant per part d’agents turístics com del públic potencial: illa verda, sostenible, diferent a Mallorca i Eivissa, una illa autèntica on poder viure experiències de qualitat en contacte amb la natura, un petit paradís a la Mediterrània... Aquests són els valors que ens identifiquen i ens diferencien i aquests són els valors que hem potenciat en l’estratègia de màrqueting que hem seguit. Els resultats demostren que no anem mal encaminats.

4. Val a dir, d’altra banda, que al llarg de l’any la FFTM assisteix a desenes de fires, workshops i presentacions arreu d’Europa, a les quals hi van les quatre illes juntes sota el paraigua de l’ATB i Turespaña. Només l’any passat, la FFTM va fer 139 accions promocionals, moltes d’elles a títol particular (campanyes de màrqueting directe, col·laboracions amb OET’s, accions amb companyies aèries, etc). El circuit turístic és molt més que FITUR; no es pot reduir el debat de la diferenciació de Menorca com a destinació turística a una qüestió com l’estand.

5. La participació a totes les cites turístiques, les que són més mediàtiques i les que ho són menys, es concep sempre des de Menorca, algunes de forma coordinada amb el Govern i des del respecte a l’autonomia que ens reconeix l’Estatut, d’altres de forma totalment independent. Serà potestat dels òrgans de govern de la FFTM decidir si s’ha de fer una despesa de 50.000 euros en un estand per a tres dies de fira o si s’han d’invertir aquests doblers en una campanya coordinada amb una OET o en accions amb companyies aèries. Sigui com sigui, l’eficiència, l’eficàcia i la rendibilitat han de ser els eixos que han de guiar l’estratègia de promoció que segueixi la FFTM.

6. Al marge de la feina que ja s’està fent per construir i posicionar la marca Menorca als diferents mercats, des del Consell tenim clar que la percepció d’una identitat pròpia també es construeix a partir de qüestions de caire més simbòlic. Per això, ham plantejat al Govern la necessitat que el nou estand de les Illes Balears reculli la idiosincràsia del nostre territori. Volem aprofitar els avantatges que ens dóna estar sota el paraigua comú però aconseguint una major diferenciació per illes. Cerquem l’equilibri. Aquest debat està obert al sí de l’Agència de Turisme de Balears i hi ha total predisposició per adoptar un canvi en aquest sentit.


Maó, 10 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS