Notícies i actualitat

Un estudi sobre l'ús de les TIC a les empreses de Menorca mostra bons indicadors en equipament i usos d'internet

Data : 09/06/2016

Els resultats d'un estudi sobre l'ús de les TIC a les empreses de Menorca, que es va realitzar en el marc del 'Programa per al foment de la formació en TIC', ofereix tota una sèrie de dades sobre el grau d'equipament de les empreses menorquines i els usos que fan aquestes d'eines i recursos informàtics com poden ser el correu electrònic, l'administració electrònica, o l'e-commerce.

Segons les dades recollides, les empreses de Menorca que han respost el qüestionari entre desembre de 2014 i gener de 2015 disposen de bons indicadors tant d'equipament com d'ús, ja que pràcticament 9 de cada 10 disposa d'ordinadors, connexió a Internet i ADSL, i fan ús tant del correu electrònic per comunicar-se amb clients i proveïdors com també de la banca electrònica. Més del 70% de les empreses té dispositius mòbils d'ús empresarial (la majoria connectats a Internet), utilitza l'Administració electrònica, disposa de pàgina web i té un perfil a Facebook.

Així mateix, també és destacable que un alt percentatge, el 35,1%, afirma haver venut béns i/o serveis a través d'Internet durant el 2015, xifra que sobrepassa l'objectiu de l'Agenda Digital pel 2015. Cal tenir present, però, que la metodologia del treball de camp duita a terme en aquesta enquesta, ha consistit en què les empreses hagin respost exclusivament online, per tant, les empreses que han participat ja tenen, d'entrada, una major predisposició a utilitzar les TIC.

En total van ser 174 les empreses que van contestar el qüestionari online amb el que van ser recollides les dades que conformen aquest Obsímetre número 23, un baròmetre de dades sobre temes relacionats amb la societat de la informació a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que en aquest cas parla de l'equipament i de l'ús que fan les empreses de Menorca de les tecnologies de la informació i la comunicació. Realitzat en el marc del programa formatiu del consell insular de Menorca, el qüestionari va ser pensat per recollir dades que ajudin a conèixer aqueixes necessitats formatives que tenen les empreses de Menorca, de tal manera que es puguin idear accions que afavoreixin i fomentin l'ús de la tecnologia orientada a la gestió i el màrqueting en les petites i mitjanes empreses de l'Illa.

Tot i que les dades no representen al total de les empreses de Menorca, resulten de gran utilitat, ja que conformen una imatge aproximada de l'estat de les TIC a aquesta Illa, una informació de la qual no disposam en aquest detall a través de la metodologia de l'INE, que ofereix només les dades a nivell Illes Balears.

L'informe complet, disponible a través de la web de l'OBSI www.obsi.fundaciobit.org, inclou els resultats del qüestionari dividit en quatre blocs: característiques de l'empresa; equipament i ús de les TIC; usos d'internet i presència a les xarxes; i finalment implantació del comerç electrònic.

L'Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) de la Fundació Bit és instrument de recerca i anàlisi dels principals indicadors de la implantació de la Societat de la Informació a la nostra Comunitat. En aquesta ocasió, l'informe elaborat ha estat fruit de la col·laboració entre el Consell Insular de Menorca, amb el cofinançament de l'Associació Leader Illa de Menorca, a través d'ajuts del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Maó, 9 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS