Notícies i actualitat

El Ministeri de Cultura avalua l’estat del poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés

Data : 09/06/2016

Aquest dimecres, dia 8 de juny, el tècnic del Ministeri de Cultura, Fernando Cobos, es va desplaçar fins a Torre d'en Galmés per tal de prendre nota de les actuacions més necessàries en aquest jaciment. Aquesta visita s'emmarca en un estudi encarregat per l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya que té com a objectiu avaluar l'estat de conservació i les necessitats d'una sèrie de Béns d'Interès Cultural de titularitat estatal. El poblat de Torre d'en Galmés, tot i que està gestionat pel Consell Insular de Menorca a través de la Fundació de Foment del Turisme i el Servei de Patrimoni, és propietat del Ministeri de Cultura.

Al llarg dels darrers anys, el Consell Insular de Menorca ha impulsat i donat suport a nombroses intervencions arqueològiques a la part sud del poblat, el que ha permès obrir al públic noves zones del jaciment, alhora que ha incrementat el coneixement sobre la prehistòria de Menorca.

Durant la visita al poblat, Fernando Cobos va estar acompanyat d’Antoni Ferrer, director insular de Cultura i Patrimoni, i Cristina Rita, tècnica de Patrimoni Històric. Els representants de la institució insular van traslladar al tècnic del Ministeri de Cultura la necessitat d'elaborar una planimetria general i detallada de tot el jaciment, així com la conveniència de redactar un pla director que permeti ordenar les futures intervencions al jaciment.


Maó, 9 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS