Notícies i actualitat

Dades de producció del formatge Mahón-Menorca corresponents a l’any 2015

Data : 09/06/2016

El conseller de Medi Ambient, Javier Ares, el director insular de Projecció Econòmica, Miquel Company, i Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen del formatge Mahón-Menorca, han presentat avui matí les dades de producció corresponents a l’any 2015.

Triay ha agraït a la institució insular el seu suport en matèria de promoció. “Sense aquesta promoció, no hi ha vendes”, ha dit, “i en el moment que patim actualment al camp de Menorca -amb una baixada del preu de la llet tant en l’àmbit nacional com internacional- ens mantenim gràcies al formatge de Menorca”, ha afegit. Per al president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen del formatge Mahón-Menorca el futur passa perquè “un dia tota la llet que es produeix a l’illa es pugui transformar en formatge per tal de no dependre de cap mercat”, alhora que ha subratllat com el producte local és indispensable també per a la promoció turística de l’illa.

Pel que fa a les dades, actualment la D.O.P. del formatge Mahón-Menorca està present a 42 països. L’any 2015, el 12,5% del total de la comercialització va anar destinada a mercats internacionals, dels quals 164.722 quilos es van exportar als Estats Units, seguit de França amb 27.118 quilos. Triay ha subratllat que les vendes han augmentat en un 2,31 %.

Miquel Company ha recordat que el Consell Insular de Menorca té un conveni amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen de 80.000 euros per “impulsar la difusió de la seva estratègia comercial”. “En breu sortirà una convocatòria pública de 90.000 euros dirigida a empreses que comercialitzen i elaboren formatge de Menorca per impulsar la seva presència a les fires”, ha avançat el director insular.

El formatge Mahón-Menorca disposa des de l’any 1985 de la protecció d’una denominació d’origen. Són finalitats dels consells reguladors la representació, la defensa, la garantia i la promoció de la denominació de qualitat. Un dels objectius del departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca és la millora de la comercialització dels productes agroalimentaris de qualitat de Menorca.

En total hi ha 135 ramaderies inscrites al Consell Regulador amb una producció de 46 milions de litres.

Maó, 9 de juny 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS