Notícies i actualitat

Conveni entre Govern balear, Consell Insular i la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia per al foment i l’impuls del Centre Bit Menorca

Data : 08/06/2016El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, han signat avui matí un conveni de col·laboració per a impulsar el Centre Bit Menorca, situat al polígon Industrial la Trotxa d'Alaior.

El conveni entre Govern balear, la institució insular i la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia té per objecte la gestió, el foment i l’impuls del Centre Bit Menorca. Així, el Consell Insular de Menorca participa en el manteniment i la gestió d’aquest espai.

El Centre Bit (Balears Innovació i Tecnologia) de Menorca és un projecte impulsat pel Govern de les Illes Balears, amb el suport del Consell Insular de Menorca.  El seu objectiu és servir de plataforma per implantar i desenvolupar la Societat de la Informació a l’illa. La base fonamental del Centre Bit és crear un punt d’atracció del talent innovador mitjançant la constitució de xarxes de transferència tecnològica, i alhora impulsar el desenvolupament regional i adaptar-lo a les noves formes de negoci.

“Avui és un gran dia pel municipi d’Alaior, però sobretot per a tota Menorca. El Centre Bit és un projecte pel que vam apostar des del primer moment i que prest es posarà en marxa per la qual cosa vull agrair molt especialment el treball dut a terme pel Govern de les Illes Balears”, ha dit Maite Salord. “Aquest projecte ajudarà a potenciar la cara més innovadora de Menorca”, ha afegit la presidenta.

El vicepresident Biel Barceló ha titllat la signatura del conveni com “una passa molt important” i ha agraït la feina conjunta per part de totes les institucions (Ajuntament d’Alaior, Consell Insular de Menorca i Govern balear) per tal que avui “el Centre Bit sigui una realitat”. “En pocs mesos, hem passat de no tenir res a un Centre Bit Menorca pràcticament operatiu”, ha destacat.

La posada en marxa del Centre Bit Menorca està prevista pel mes de juliol, de fet ja s’ha iniciat el procés de selecció del gerent alhora que ja es compta amb les primeres empreses interessades. “La seva activitat començarà de manera progressiva, però durant els pròxims anys suposarà un bot qualitatiu per a l’activitat innovadora i tecnològica de l’illa de Menorca”, ha afirmat Barceló.

Amb la posada en funcionament del Centre Bit Menorca es pretén facilitar l’accés a les tecnologies de la informació i les comunicacions a les empreses i a l’administració pública de l’illa, crear un entorn empresarial favorable a la innovació; incubar empreses de base tecnològica innovadora i fomentar la creació d’empreses que treballin en aquests camps.

Mitjançant l’actual conveni, el manteniment i ús dels espais comuns de l’edifici serà realitzat per la Fundació BIT, i el Consell Insular de Menorca assumirà part dels costos que això comporti. La institució insular satisfarà el cost d’aquest manteniment dels espais comuns de l’edifici en un percentatge del 50% i fins a un màxim de 30.000 euros anuals.

L’acte ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta primera i consellera de Projecció Econòmica, Susana Mora, el director general d’Innovació i Recerca del Govern balear, Pep Lluís Pons, i l’alcaldessa d’Alaior, Misericordia Sugrañes.


Alaior, 8 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS