Notícies i actualitat

Presentació de la memòria de activitats 2015

Data : 05/06/2016

Avui, és el Dia Mundial del Medi Ambient i des del Consorci de Residus i Energia aprofitem per presentar la nostra memòria d'activitats de 2015.

El passat 2015 ha estat un any de molts de canvis, començant perquè amb la celebració de noves eleccions es van renovar els representats municipals que integren el Consorci i que seran els encarregats de prendre les decisions durant els propers quatre anys. En segon lloc, perquè el 10 de novembre es va formalitzar la signatura del contracte de tractament, valorització i eliminació de residus a Milà entre el Consorci i la UTE CESPA GESTIÓN DE RESIDUOS SA-ADALMO SL (UTE ES MILÀ).

L'esmentat contracte té una durada de vint-i-cinc anys, amb una inversió total a realitzar de 20.738.528,63 €, que aposta per l'aplicació de les millores tècniques disponibles, en què es prioritza el tractament específic de les fraccions orgàniques i la separació de les diferents fraccions de residus (cartó, alumini, fèrrics, plàstics,…) per enviar a plantes de reciclatge fora de l'illa. Com a fet distintiu, el projecte contempla la recuperació de part del rebuig com a combustible sòlid recuperat dels residus (CSR), aspecte que permet reduir el percentatge de rebuig destinat a abocador a menys d'un 50% del total d'entrades a planta.

A més, l'esmentat contracte preveu l'execució de determinades actuacions urgents com: les obres de segellat i restauració de l'abocador de Milà II; les obres de reparació de la cel·la III; o les obres de millora de la planta de tractament i valorització.

No obstant l'anterior, el 2015 ha estat un repte, ja que es va iniciar amb un abocador clausurat temporalment a causa de la mesura de caràcter provisional presa pel Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears el 22 de desembre de 2014. La clausura temporal va suposar el tancament de la única opció d'abocament de l'illa, fet que va motivar que durant set mesos s'haguessin de cercar alternatives per a la gestió dels rebutjos de la planta de tractament mecanicobiològic de Milà, com va ser el trasllat de residus a la planta de valorització energètica de Mallorca, la reimpermeabilització de la cel·la E i la construcció d'una plataforma exterior per a l'emmagatzematge temporal de residus.

Així doncs, aquest Dia Mundial del Medi Ambient ens recorda que s'ha de continuar treballant intensament per reconduir i normalitzar la situació de la gestió de residus a Menorca, com a un dels engranatges claus de Menorca Reserva de Biosfera.


Maó, 5 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS