Notícies i actualitat

Inici de l'activitat de la primera fase del projecte de millora de la cel·la III i bassa de lixiviats de l'ampliació de l'abocador de Milà II

Data : 02/06/2016

L'1 de juny de 2016 es reinicia l'activitat a la primera fase de la cel·la III, després de que el 31 de maig de 2016, tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, es desplacessin a Menorca per tal de realitzar la corresponent visita d'inspecció de les obres de la millora de la cel·la III i bassa de lixiviats de l'ampliació de l'abocador de Milà II.

Aquestes obres suposen una nova alternativa d'abocament per a la gestió de residus de l'illa i responen a l'Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de 30 de novembre de 2015, en el què es recull que l'explotació de la cel·la III no pot ser reiniciada fins que el titular de les instal·lacions no presenti un projecte de reparació de la impermeabilització de la mateixa.

L'esmentat projecte va ser autoritzat el 16 de març de 2016, per resolució d'urgència del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, per posteriorment, el 21 de març de 2016, signar l'acta de comprovació de replanteig que determina l'inici de les obres.

Aquestes obres s'han plantejat en dues fases de tal manera que, la primera fase, que s'ha executat en un termini aproximat de dos mesos, habilita un espai d'aproximadament 29.000 m3 que donarà cabuda als residus que es generin durant els 5 mesos, temps necessari per finalitzar les obres de la segona fase de millora de la cel·la III.

Concretament, les obres desenvolupades en la primera fase han consistit en el següent:

- Reparació de la part baixa del fons de la cel·la III, per tal d'alliberar les subpressions en el sistema d'impermeabilització, monitoritzar el nivell d'aigües subterrànies i garantir la seva estanquitat a llarg termini.
- Redistribuir i compactar els residus ja dipositats de cara a millorar l'estabilitat de la cel·la.
- Executar un nou sistema d'impermeabilització a la zona del talús est de la cel·la III.


Maó, 2 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS