Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca requereix a la propietat de Binimoti (Ferreries) la conservació d'un pont de pedra sobre el torrent d'Algendar que formava part de l'antic camí d'en Kane

Data : 02/06/2016

El conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, en tant que responsable de la gestió en matèria de patrimoni històric de l'Illa de Menorca, ha requerit a la propietat del lloc de Binimoti, situat al municipi de Ferreries, que realitzi les actuacions necessàries de conservació i manteniment d'un pont de pedra que facilitava el pas de l'antic Camí d'en Kane sobre el tram del torrent d'Algendar que transcorr per aquella finca, tot això en compliment de l'article 22.1 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre del patrimoni històric de les Illes Balears, relatiu a la protecció general dels béns de patrimoni en règim comú, que diu que els béns integrants del patrimoni històric de les Illes Balears han de ser conservats, mantinguts i custodiats pels propietaris, titulars d'altres drets reals i posseïdors, els quals estaran obligats a facilitar la informació que demanin les administracions públiques competents sobre l'estat dels béns i la seva utilització.

Aquest pont, que presenta l'arc i el paviment construïts amb marès però amb el reble fet de pedra seca, és el més gran d'aquestes característiques que hi ha a Menorca atès que l'arc té una llum de 5 metres i tant l'alçada com l'amplada tenen 4,5 m. Per altra banda, es troba catalogat en l'inventari de protecció del municipi de Ferreries, i també forma part de l'Inventari i caracterització del patrimoni hidràulic de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

Actualment es troba molt deteriorat, amb l'arc molt deformat i amb alguns forats en el paviment, cosa que ha provocat la denúncia per part de l'Agrupació dels Amics des Camí d'en Kane i el consegüent requeriment per part del Consell Insular de Menorca.

S'ha de fer constar que, prèviament, la mateixa presidenta del Consell Insular, Maite Salord, havia demanat a la propietat de Binimoti per dues vegades consecutives autorització perquè dues tècniques del Consell Insular de Menorca, una del Servei de Patrimoni Històric i l'altra del de Carreteres poguessin entrar a la finca per avaluar l'estat d'aquest element integrant del patrimoni etnològic de Menorca; cap de les dues peticions van obtenir resposta.


Maó, 2 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS