Notícies i actualitat

Govern balear i Ministeri de Foment acorden elaborar de manera conjunta un document per defensar la tarifa plana interilles a Brussel·les  

Data : 31/05/2016

La presidenta Maite Salord va assistir ahir al Ministeri de Foment a la comissió mixta en matèria aèria. El treball conjunt entre Govern de les Illes Balears i els consells insulars té per objecte aconseguir la defensa de la tarifa plana interilles a Brussel·les.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va encapçalar la comitiva balear a Madrid on va fixar amb el director general d'Aviació Civil del Ministeri de Foment, Raúl Medina, i la secretària d'Estat de Transports, Carmen Librero, el full de ruta compartit entre el Govern balear i el Ministeri per justificar davant la Unió Europea la tarifa plana de 30 euros en els vols interilles abans de dos mesos i mig com a màxim. En aquest sentit, la previsió és remetre tota la informació a la Direcció General de Mobilitat i Transports de la Comissió Europea en un termini màxim de dos mesos i mig.


L'Estat s'ha compromès a defensar davant la Unió Europea els arguments que es plantejaran des de Balears, reafirmant el seu suport a la tarifa plana interilles.
Aquesta informació fou sol·licitada per la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Comissió Europea (DG Move) en la reunió que van mantenir el director general d'Aviació Civil, Raúl Medina, i la secretària d'Estat de Transports, Carmen Librero, amb el responsable de la DG Move, Henry Hololei.

Quant a les millores en la OSP Maó-Madrid, “s'ha garantit per part del Ministeri la seva continuïtat i que 1 d'octubre estarà vigent el nou servei, de manera que no quedarà descobert en cap moment”, va afirmar ahir la presidenta després de la reunió, encara que s'ha ajornat la introducció de millores reclamades des del Govern balear i el Consell de Menorca per a la propera convocatòria.L’Executiu autonòmic i la institució insular van apostar per reclamar millores com una tarifa màxima de 60 euros per trajecte, tarifes socials per a estudiants fins als 27 anys, persones majors a partir de 65 anys, i menors i persones amb discapacitat. “Malauradament estem un govern en funcions des de fa molts mesos i, per tant, totes les millores de caràcter social que havíem sol·licitat no podran ser ateses fins d’aquí a dos anys, quan es convoqui de nou el concurs", va explicar Salord.

"Hem acordat que ens posarem a treballar des de ja per poder negociar aquestes condicions i que d’aquí a dos anys puguin convertir-se en una realitat", va destacar la presidenta que va mostrar la seva satisfacció pel fet que s'hagi garantit que la ruta estarà operativa a partir del proper 1 d'octubre i, per tant, “Menorca no quedarà a cap moment sense connexió amb Madrid”. D’altra banda, s'ha aconseguit allargar l'horari del darrer vol de tornada de Madrid a Maó, que ara seran a les 19:59 i a les 20:59 hores.


Maite Salord va traslladar també a la comissió mixta les queixes de les agències de viatge per no poder programar fins que el procediment estigui totalment tancat. "Els hem demanat la màxima agilitat”, ha dit.

Maó, 31 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS