Notícies i actualitat

Servei porta a porta pel reciclatge de vidre

Data : 30/05/2016

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, facilitaran als establiments del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries) la separació del vidre mitjançant un sistema de recollida “porta a porta” que s'implantarà en el centre històric de Ciutadella.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera i president del Consorci, Javier Ares, ha presentat la iniciativa avui matí a Ciutadella, juntament amb representants del consistori, de l’entitat Ecovidrio, Ciutadella Antiga, PIME-Menorca i CAEB.

Aquest servei gratuït es dirigeix al col·lectiu que major quantitat d'envasos de vidre utilitza, amb l'objectiu d'incrementar la quantitat de vidre que es recicla a Ciutadella. En aquest sentit, l'any 2015 cada habitant de Ciutadella va reciclar 25,07 kg, dada que, tot i ser superior a la mitjana estatal, és inferior a la mitjana insular situada en 26,64 Kg/ habitant*any.

La presentació ha tingut lloc a la Plaça des Born de Ciutadella. Una iniciativa de reciclatge, a la qual s'hi han adherit un 79% dels establiments enquestats. En total es repartiran 92 contenidors de 120L que es trauran cada matí perquè se'ls hi reculli, cinc dies per setmana durant els mesos de juny, juliol i agost i tres dies per setmana els mesos de setembre i octubre.

La recollida es realitzarà amb un vehicle de càrrega posterior de l'empresa Contratas y Proyectos Medioambientales Menorca, S.L. identificat expressament per a la recollida diferenciada de vidre, que transportarà el material fins a dos contenidors de majors dimensions situats a la deixalleria de Ciutadella.

Es preveu que amb aquesta actuació s'incrementi la recollida selectiva de vidre en un 30%, el que representa un augment de 1.963 Kg/setmana més.

El cost total de la campanya serà d'uns 23.000,00 euros, i serà finançada en part gràcies a les aportacions econòmiques d'Ecovidrio cap al Consorci, que en el cas d'aplicar un sistema de recollida porta a porta el preu per tona s'arriba a triplicar.

En conclusió, es tracta d'una prova pilot perfectament exportable a altres punts de la resta de municipis de Menorca on hi hagi una gran afluència d'establiments de restauració i hostaleria, que pot millorar els resultats de recollida selectiva de vidre de Menorca.

Ciutadella, 30 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS