Notícies i actualitat

Convocatòria d'ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de la competitivitat de l'artesania de l’illa per a l’any 2016

Data : 26/05/2016

El Departament de Promoció Turística, Artesania i Transports de la institució insular dóna suport a les actuacions de promoció i comercialització dels productes de Menorca a través d’aquesta línia d'ajuts amb l'objectiu específic d'impulsar l'assistència dels artesans de l’illa, com a expositors, a fires professionals i artesanes fora de l'illa. Els ajuts del Consell per als artesans de Menorca tenen una dotació pressupostària de 10.000 euros.

La dotació és la mateixa dels darrers anys, tot i que s'han introduït alguns canvis en l'import dels ajuts i els percentatges de la subvenció. En aquest sentit, tenint en compte el cost per assistència a fires (trasllat, estant i allotjament) es proposa la concessió d'un ajut del 75% (anteriorment era del 100% fins al màxim establert) de l'import de les despeses de cada fira amb els límits següents:

a. Per cada una de les fires que tenguin lloc a Espanya fins a 1.000 euros (2015 = 600 euros)

b. Per cada una de les fires a l'estranger fins a 1.800 euros (2015 = 1.200 euros)

S'estableix així mateix, un ajut del 90% (anteriorment era del 100% fins al màxim establert) de les despeses de promoció mitjançant campanyes publicitàries en mitjans de comunicació, amb un màxim de 2.500 euros.

Una altra novetat és que s'estableix en la convocatòria que els sol·licitants que comptin amb la cessió d'ús comercial de la marca de garantia Artesania de Menorca se'ls incrementi l'ajut total concedit en un 10%.

El Consell Insular de Menorca és propietari de la marca de garantia Artesania de Menorca. Aquesta marca la poden utilitzar els artesans i empreses artesanes que elaborin un producte que compleixi els requisits previstos en el reglament de la marca. S'entén per Artesania de Menorca, a efectes d'aquest reglament, l'activitat de creació, producció o elaboració de béns que siguin realitzats a l'illa de Menorca mitjançant el procés en el qual la intervenció personal constitueix el factor predominant i d'on s'obté un resultat final individualitzat que no s'acomodi a la producció industrial totalment mecanitzada en grans sèries i que s'elabori a Menorca segons els oficis establerts en el repertori d'oficis artesans.

El límit màxim total individual de l'ajut és de 4.000 euros.

Conveni de col·laboració entre el Consell i les associacions ARTEME i ENTREMANS

Un dels objectius en matèria d’artesania del Departament de Promoció Turística, Artesania i Transports del Consell Insular de Menorca és fomentar la promoció del sector artesà; així com, afavorir la comercialització dels productes que es deriven de l’exercici d’aquestes activitats.

La presidenta Maite Salord ha signat avui matí el conveni que dóna el sus per a la convocatòria d’ajuts per a l’any 2016. Una signatura que s’ha dut a terme juntament amb Núria Deyà, presidenta d'ARTEME, i Rosa Queralt, presidenta d'Entremans

Avui dia és indispensable treballar per a la rendibilitat del sector artesà de Menorca. Això implica que s’ha d’incidir en la promoció, s’ha de potenciar la presència a Internet, fer accessible la informació a més gent, afavorir la realització d’exposicions i demostracions, i crear sinergies amb els sectors cultural i turístic. Els productors i empreses artesanes formen un teixit econòmic important, amb una notable presència sobre el territori. En el seu conjunt, l’artesania menorquina és capaç de mantenir l’essència del valor tradicional i, al mateix temps, incorporar tot allò que aporta la contemporaneïtat.

L’interès públic d’aquest conveni és la millora de la competitivitat del sector artesà que engloba l’artesania popular i artística. Un sector que està en permanent formació i que, si disposa dels canals de promoció adequats, es converteix en un sector professionalitzat i econòmicament viable.

La subvenció que aporta el Consell Insular de Menorca mitjançant aquests convenis és del 90% de l'import presentat amb un màxim de 10.500 euros. La subvenció es reparteix en 4.000 euros per cada associació atesos els projectes que han presentat respectivament, i 2.500 euros corresponents al projecte Joia de Menorca.


Maó, 26 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS