Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) organitzen un curs de bones pràctiques en les arts visuals

Data : 24/05/2016

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat avui un curs de bones pràctiques en les arts visuals organitzat per l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) juntament amb la institució insular. Aquest fòrum que se celebrarà els dies 3 i 4 de juny al Museu de Menorca, compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i està destinat a donar una formació teòrica i pràctica referent a les noves formes de fer i entendre l’art. D’aquesta manera, es donaran a conèixer les metodologies actuals per a la gestió dels projectes artístics en el marc de bones pràctiques professionals en les arts visuals.

El conseller ha parlat de la importància de garantir la dignitat professional d’un sector que “no ha estat ben tractat històricament, ni tampoc ara en el present”. Miquel Àngel Maria ha destacat com des de l’inici de mandat l’AAVIB ha engegat una sèrie d’accions reivindicatives i de difusió per tal d’implicar a les diferents administracions en el desenvolupament d’un codi de bones pràctiques. “El Consell Insular de Menorca no pot quedar al marge i, de la mateixa manera que ja ho ha fet la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, des del departament de Cultura també volem donar una resposta”, ha dit.

En la mateixa línia el conseller ha recordat que l’actual equip de govern ha recuperat la comissió -ara anomenada- d’arts visuals que “es constituirà en les properes setmanes”. “Precisament hem convidat a participar en aquesta a un representant de l’AAVIB.

La voluntat d’aquest fòrum de bones pràctiques en les arts visuals és sensibilitzar no solament a les institucions sinó també a la ciutadania per tal de millorar el tractament que se li dóna actualment al col·lectiu artístic.

Laura Marte, representant de la Comissió Executiva de l'AAVIB (Delegació Menorca) ha agraït el suport del departament de Cultura alhora que ha explicat que la formació s’emmarca en dos blocs, un teòric i l’altre pràctic, amb l’assistència de quatre ponents. “Ens agradaria que hi participessin tècnics de cultura, gestors, regidors, etcètera. La idea és crear dinàmiques que ara no existeixen per a la posada en marxa d’un model de bones pràctiques”, ha subratllat Marte.

José Cruz, vocal de l'AAVIB a Menorca ha explicat que s’ha dut a terme una enquesta entre els artistes de Menorca, no solament de les altres illes, on es posen de manifest mancances com, per exemple, que el 97,7 % dels artistes no han rebut ajudes pel transport.


Maó, 24 de maig de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Biografia dels ponents
Imatges relacionades
foto
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS