Notícies i actualitat

Menorca amb Chios

Data : 20/05/2016

El dimecres 18 maig, la junta del Fons Menorquí va aprovar el primer programa de col·laboració per a persones refugiades a Grècia amb l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que arriben a les fronteres europees.

Davant la falta de resposta de la Unió Europea, el Fons Menorquí dóna un pas endavant per donar suport directe a l'illa de Chios, la segona, després de Lesbos, que reb més persones refugiades. L'illa, de 53000 habitants, compta amb un únic ajuntament que ha dedicat gran part del seu pressupost i recursos propis (personal i material) per atendre  a més de 150.000 persones que hi han arribat. En aquests moment, la part sanitària i d'alimentació es cobreix des de la municipalitat i les ONGD presents al territori, però segueixen tenen moltes dificultats per garantir la continuïtat d'aquesta atenció.

 El programa del Fons Menorquí,  Menorca amb Chios,  es desenvoluparà  a dos dels cinc campaments de persones refugiades que hi ha a l'illa: Souda i Dipethe i que acullen entre 1.000 i 1.500 persones. Les seves principals activitats són:

- Servei d'assessoria legal per agilitzar els tràmits d'asil i reagrupació familiar

- Rehabilitació d'un parc públic com espai de trobada i activitats pels nens i les nenes gregues i sirians

- Suport a subministraments bàsics als camps (llum i aigua)

- Compra d'un refrigerador per conservar el menjar i les medicines

Totes les accions seran gestionades directament per l'Alcaldia de Chios sota la responsabilitat de l'equip de desenvolupament comunitari amb la supervisió de l'equip tècnic del Fons.  

Aquest projecte és la primera passa del Fons Menorquí per donar resposta la situació de greu vulneració de drets humans a les fronteres europees.

Maó, 20 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS