Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca inicia els tràmits per executar l’obra de la rotonda de l’enllaç d’Alaior

Data : 19/05/2016La presidenta del Consell Insular, Maite Salord, ha anunciat avui que el departament de Carreteres ha iniciat els tràmits per executar l’obra de la rotonda de l’enllaç d’Alaior a la Me-1. Salord ha subratllat la voluntat d’agilitzar la reforma de la carretera general. Cal recordar que la institució insular ha prioritzat l’actuació en el tram Ciutadella-Ferreries, el projecte del qual ha estat aprovat inicialment dilluns passat.

Salord ha recordat que “els tres partits que ara formem l’equip de govern van enregistrar una petició demanant la paralització de les obres en els tres enllaços més qüestionats (Biniai, Rafal Rubí i La Argentina) i que, en canvi, s’anés avançant en aquells enllaços on no hi havia cap tipus de controvèrsia, és a dir l’entrada a Alaior i Maó”. Una idea que ja es va recollir en el document de les mesures previstes pels primers cent dies de govern.

Així, després d’analitzar amb deteniment el projecte del tram Maó-Alaior, el Consell Insular de Menorca ha decidit executar la reforma en dues fases. La planificació per als propers mesos passa en primer lloc per cometre la rotonda de l’entrada d’Alaior. En aquest punt concret del projecte constructiu, el departament de Carreteres ha decidit dur a terme una revisió exhaustiva del projecte, de la mateixa manera que s’ha fet al tram Ciutadella-Ferreries.

La presidenta ha afirmat que els tres criteris globals amb els quals es treballa en la reforma de la carretera general són la seguretat, la minimització de l’impacte ambiental i l’ajustament dels costos. “Sempre sense perdre de vista la importància de la seguretat”, ha destacat.

Un cop feta aquesta revisió s’aprovarà el projecte per iniciar els tràmits d’execució d’obra a l’entrada d’Alaior. L’objectiu rere aquest procediment és que l’accés a Alaior entri en funcionament el proper estiu.

El Consell Insular de Menorca treballarà de manera paral·lela en la resta del tram Alaior-Maó. La voluntat és iniciar les actuacions en els altres enllaços en acabar l’estiu 2017.

Pel que fa a aquesta segona fase, la presidenta ha manifestat que “ens hem anat trobant amb bastants problemes i en aquest moment hem decidit centrar els esforços en l’enllaç de La Argentina”. Un cop analitzat aquest punt amb detall, la institució insular ha pogut verificar que el terreny on es planteja aquest enllaç pateix d’un greu problema de drenatge amb el corresponent risc d’inundació. Un problema agreujat pel pas inferior i per la seva ubicació en una zona de risc d’inundació. En aquest sentit, el director insular de Carreteres, Joan Sales, ha explicat que la solució per aquesta rotonda passa per la modificació natural del terreny o per moure l’estructura.

D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca ha remès a la Comissió de Balear de Medi Ambient un informe, juntament amb les actes del director d’obra on ja es dóna avís d’aquesta problemàtica, per tal de rebre una avaluació de viabilitat al respecte i prendre una decisió en funció de la mateixa. A més, s’ha sol·licitat un informe econòmic per valorar el cost de l’eventual demolició de l’estructura. “Un cop tinguem aquests informes prendrem les decisions oportunes”, ha dit la presidenta, que ha subratllat el rigor tècnic amb el qual es treballa des de la institució insular.


Maó, 19 de maig de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS