Notícies i actualitat

El conseller Negueruela presenta a Menorca una línia de 200.000 euros per impulsar el comerç electrònic en petits i mitjans establiments

Data : 18/05/2016

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui a Menorca una línia d’ajuts de 200.000 euros adreçada al petit comerç que vulgui crear una plataforma individual de comerç electrònic. La iniciativa està emmarcada dins del programa “iComerç, innovació i proximitat”. Negueruela ha fet la presentació de les subvencions al Consell insular de Menorca, acompanyat de la vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, i del president d’ASCOME, Vicente Cajuso.

Els ajuts, que són de fins a 4.000 euros per comerç i subvencionen el 50% de la inversió de l’empresa, estan dirigits a establiments comercials ja existents, de venda presencial, amb menys de 10 treballadors i radicats a les Illes, que implantin per primera vegada un canal de comerç electrònic i vulguin incrementar els clients potencials i les seves vendes a través de l’ús de les noves tecnologies. En especial, aquests ajuts estan pensats per aquelles petites i mitjanes empreses que, pel seu volum tenen especials dificultats per obrir el seu negoci a les xarxes socials i al màrqueting digital.

D’aquesta manera, l’objectiu de la iniciativa és impulsar la modernització de comerç balear mitjançant la innovació, el màrqueting digital i les xarxes socials, superant les barreres geogràfiques i adaptant el negoci a les noves tendències de consum, potenciant els canals de distribució i de venda online.

iComerç
El programa iComerç pretén orientar les polítiques que, des de les diferents administracions i organitzacions comercials, calen dur a terme per al desenvolupament comercial de cada municipi. En aquest sentit, després de la recent incorporació de Sa Pobla, Sencelles, Alaró i Esporles, són ja 28 els municipis participants que es troben en diferents fases d’implantació. A Menorca, els municipis adherits a iComerç són Maó, Ciutadella, Alaior i Ferreries.

El programa d’innovació del comerç de proximitat disposa d'un milió d'euros de pressupost i ha estat impulsat per la Direcció General de Comerç i Empresa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, amb la col·laboració de les patronals del comerç de les Illes (AFEDECO, PIMECO, Confederació Balear de Comerç, ASCOME i PIMEEF).

Línies d’actuació
La implantació de les noves tecnologies en el comerç és un dels eixos més innovadors del programa iComerç. Es tracta d’obrir una plataforma web genèrica, basada en programari obert, que oferirà una cartera de serveis com la geolocalització del comerç, una fitxa descriptiva, serveis que ofereix als clients, ofertes i promocions, cercador de comerços, connexió a les xarxes socials...

En aquest sentit, una de les novetats és l’ús d’una aplicació per a mòbils perquè el comerç pugui fer ús del màrqueting de proximitat mitjançant un servei eficient de notificacions.

D’altra banda, la formació també es presenta com un element cabdal del programa amb la realització de cursos d’ il·luminació, aparadorisme, xarxes socials, o tendències de consum, una línia que es reforça amb la realització d’accions formatives en matèria de noves tecnologies i màrqueting digital.

Altres aspectes del programa iComerç són el foment de la cooperació comercial, potenciant l’associacionisme i l’elaboració de campanyes conjuntes de fidelització; l’establiment de la imatge competitiva dels comerços i del municipi i una nova definició de la gestió per a cada comerç. Finalment, iComerç també preveu la possibilitat de dissenyar plans estratègics per als mercats municipals i realitzar propostes de millora d’infraestructures i urbanisme comercial.

Una de les particularitats més innovadores d’iComerç és l’enfocament multidisciplinar, ja que hi participen diferents administracions (Govern balear, consells insulars i ajuntaments), agrupacions de comerciants, agrupacions de restauradors, i diversos col·lectius professionals com són arquitectes, dissenyadors, consultors, formadors...

Per altra banda, el conseller Negueruela i Susana Mora, acompanyats dels directors generals d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i de Política Industrial, Bartomeu Morro, també han aprofitat el dia per reunir-se amb la junta directiva de l’Associació del Calçat de Menorca i amb els representants dels bijuters agrupats a SEBIME.

Maó, 18 de maig de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS