Notícies i actualitat

La Sala de Plens del Consell acull dia 21 de maig una trobada insular de grups de lectura

Data : 18/05/2016

Com a reconeixement als grups de lectura de Menorca, la Biblioteca Pública de Maó, la Xarxa de Biblioteques de Menorca i els Clubs de Persones Majors del programa social La Caixa es coordinen per celebrar una trobada insular de tots els grups de lectura de l'illa. L’esdeveniment tindrà lloc el proper dia 21 de maig, a les 12 hores, a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca. Aquesta trobada es presenta com a homenatge a l'acte lector i als lectors que formen part d'algun grup, com una de les formes més polides de compartir el temps i la companyia, les lectures i parers sobre la lectura.

Arreu del món hi ha nombrosos clubs de lectura. En els darrers anys han proliferat molt, a Menorca també. Un club de lectura és un grup de persones que comparteixen el gust pels llibres. Es reuneixen cada cert temps per tal de parlar d'una lectura que prèviament han fixat. Formar part d'un grup de lectura és una experiència molt gratificant. Entre moltes altres raons, perquè els lectors ens enriquim amb les opinions i els gustos dels altres. El grup de lectura és un indicador d'una bona tria de lectures interessants i diversificades, de manera que s'aprèn a llegir millor. Les motivacions poden ser moltes, com per exemple la d'afinar la sensibilitat i la de debatre temes d'actualitat.

Els Clubs de Lectura són grups de lectors i lectores que llegeixen a la vegada llibres acordats prèviament i servits per la biblioteca o per una llibreria. Un cop llegits, els llibres es comenten entre tots. A vegades hi ha un moderador o bé un coordinador. En els clubs es debaten sobre el que s’ha llegit: estil literari, acció, personatges, sensacions, fins i tot experiències personals que s’hagin vist reflectides. Aquests comentaris sovint donen peu a parlar dels problemes actuals o futurs. El més important d'aquesta experiència és la creació d'una comunitat que comparteix opinions o debat de posicions encontrades amb la paraula i el respecte com a eixos de la comunitat. Es tracta sobretot de compartir amistat a través dels llibres.

Habitualment els clubs fan una trobada mensual i per tant se solen llegir una desena de llibres a l'any. Solen fer un descans durant l'estiu, de manera que les “temporades lectores” coincideixen més o manco amb un curs escolar. Per tal que el club pugui funcionar de manera dinàmica i constant, es requereix el compromís d’assistència a cada una de les trobades mensuals. Però l'assistència és lliure. Per tal de fomentar el diàleg i l’intercanvi d’opinions, un club de lectura no sol excedir de les 20 persones.

Moltes biblioteques públiques de Menorca, els clubs de jubilats, algunes llibreries i altres entitats com l'Ateneu de Maó tenen i condueixen un grup de lectura. Actualment a Menorca comptam amb uns 15 grups, que sumen al voltant de les 200 persones, de tota edat i condició.

S’han convidat als escriptors de Menorca a compartir aquesta trobada amb els lectors.

Assistiran:
Anna M. Ticoulat,
Joan López Casasnovas,
Pere Gomila,
Pons Ponç,
Josep Massanés,
Miquel À. Maria,
Carme Cloquells,
Jordi Odrí
Fàtima Anglada.

Els Clubs de lectura convidats són:
Amics Lectors del Centre de Persones Majors Sa Casa des Poble de Maó
Club de Lectura de persones majors d'Alaior
Club de Lectura de la Biblioteca de Maó
Club de lectura de la llibreria Catòlica de Maó
Club de lectura de la Biblioteca de Sant Lluís
Club de lectura de la llibreria VaDllibres de Ciutadella
Club de lectura de la llibreria Espai 14 de Maó
Grup de lectors de la Biblioteca de Ferreries
Grup de lectura de la Biblioteca d'Alaior
Grup de mares i lectura de Ciutadella
Plaça de Lletres, grup de lectura de la Biblioteca de Ciutadella
Taller de lectura per a joves de l'Ateneu de Maó.
Club de lectura juvenil de la Biblioteca de Ciutadella


PROGRAMA

DIA 21 de maig a les 12 hores
LLOC: Sala de Plens del Consell Insular

1ª PART: Els escriptors expliquen els motius de la seva escriptura
Els lectors presenten els Clubs de lectura i els motius de la lectura

2ª PART: Actuació musical de Topsy Gipsy i vermut de comiat


Maó, 18 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS