Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca informa els agents locals del programa APRENEM sobre l'ús eficient de l'energia i l’aigua en els habitatges socials

Data : 17/05/2016

El Departament de Serveis Generals i Habitatge ha informat avui als agents locals de Menorca, tant de l’àmbit social com de l’habitatge, del programa APRENEM. Aquesta és una iniciativa de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani que compta també amb la participació de GEFOSAT (Associació de França), SOLAGRO (Empresa associativa de França) i ECOSERVEIS (Associació de Catalunya). Aquí l'intercanvi entre aquests membres és el fil conductor que ha de permetre la retroalimentació i l'avaluació de les eines dissenyades.

La institució insular ha iniciat aquest matí la primera acció d’un projecte que pretén donar a conèixer, assessorar i orientar sobre pautes en eficiència energètica. En la reunió, convocada per la consellera del departament Cristina Gómez, han participat nombrosos membres tant d'organitzacions com de l'administració local.

Amb aquest projecte, que es va iniciar durant l'anterior mandat, es pretén establir una xarxa d'intercanvi d'informació entre els agents implicats en l'habitatge social respecte l'eficiència energètica dels immobles, compartir l'experiència desenvolupada per SOLAGRO (membre del consorci) sobre rehabilitació energètica, així com desenvolupar noves eines de suport específiques per al clima de la regió Pirineus-Mediterrani. 

Durant el pròxim mes es duran a terme noves accions que tindran com a objectiu la sensibilització sobre el consum d’energia. D'aquesta manera, s'explicarà com interpretar les factures de llum i aigua i com, realitzant petits canvis en els costums quotidians, podem estalviar energia. Aquests tallers aniran dirigits a persones i famílies que estiguin rebent ajudes per fer front al pagament dels subministraments de llum i aigua, i a aquells que visquin en habitatges protegits o socials.

L'última acció tindrà lloc el dia 21 de juny, on es posarà en comú amb la resta de socis del consorci tot el treball realitzat i es presentaran els resultats obtinguts.

Maó, 17 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS