Notícies i actualitat

El Consell de Menorca presenta la seva pròpia guia d’usos i estil de les xarxes socials que depenen de la institució insular

Data : 09/05/2016

El Consell Insular de Menorca ja compta amb la seva pròpia guia d’usos i estil de les xarxes socials que depenen de la institució insular. El projecte neix arran d’una iniciativa del Grup Popular duita a Ple el passat mes de gener i ha estat aprovat de manera unànime per tots els grups polítics.

Sibilare, empresa especialitzada en Comunicació i Big Data ha treballat en els últims mesos en la redacció d’una guia que pretén apropar l’administració al ciutadà. Aquesta guia, que s’ha presentat també avui mateix als tècnics del Consell que gestionen els perfils socials de cada departament (així com a representants de les empreses privades que gestionen altres perfils de manera externalitzada), té la voluntat d’unificar uns criteris comuns per a la gestió de tots els canals de l’administració per tal d’oferir un servei de qualitat a tots els ciutadans, fomentar la participació i establir unes normes de publicació de continguts.

La presidenta Maite Salord ha afirmat que l’equip de govern du a terme “una aposta clara per les xarxes socials que s’han d’emprar per informar i interactuar amb el ciutadà”. Des de l’inici de mandant, la institució ha obert tres canals nous: el pròpiament institucional (Facebook i Twitter); un de l’Àrea d’Ocupació (Facebook i Twitter) i un darrer que correspon al departament de Projecció Econòmica (Facebook). A més, Salord ha destacat l’augment de la gravació de les rodes de premsa, que es publiquen al canal oficial de Youtube del Consell.

Per la seva banda, la consellera del Grup Popular Pilar Pons ha valorat molt positivament que a partir d’ara aquesta guia “permeti mantenir una mateixa línia i coherència de tots els canals”. “És important perquè es fa una passa cap a la proximitat del ciutadà i cap a l’objectivitat de la informació que es transmet, alhora que la institució guanya en credibilitat”, ha afegit.

Llorenç Allès, periodista i consultor sènior de l’empresa Sibiliare, ha explicat -com a responsable del projecte- com a partir d’aquesta guia la presència del Consell Insular de Menorca a les xarxes socials estarà regida per una sèrie de principis:

- Servei públic. La comunicació a través de les xarxes socials s’ha d’entendre com un servei més que s’ofereix a la ciutadania, que té dret a obtenir respostes de l’administració.

- Transparència. La voluntat de les administracions és oferir al ciutadà tota aquella informació que requereixi, i explicar de manera proactiva les iniciatives i actuacions dutes a terme amb els recursos públics.

- Interacció. Els canals de les administracions no han de ser només un instrument per a informar els ciutadans, sinó també per escoltar-los i oferir-los-hi respostes.

- Corresponsabilitat. Cal saber en tot moment a qui es representa quan es comunica.

- Creació de comunitat. L’administració pública ha de treballar per fomentar i estimular la participació ciutadana.


S’entén com informació institucional tota aquella que genera l’activitat pròpia de la gestió administrativa. El Consell Insular de Menorca té un doble vessant en aquest sentit. Per una part, és un organisme de govern, amb un equip de govern que pren decisions i executa iniciatives pròpies. Per una altra banda, inclou en el seu si un organisme decisiu (el Ple), que debat propostes i iniciatives presentades tant per l’equip de govern com per les altres formacions polítiques representades. En aquest sentit, el periodista Llorenç Allès ha destacat que -com a novetat- la guia empara la difusió no solament d’iniciatives de l’equip de govern que es presentin formalment al Ple del Consell Insular de Menorca per ser debatudes, sinó també les dels partits de l’oposició.

Cal subratllar que aquest és un projecte pioner a les Balears pel que fa a administracions públiques que compten amb una guia d’usos i estil de les xarxes socials.

El pressupost del projecte és de 2.400 euros, IVA no inclòs.

La guia ja es pot consultar des d’avui al web del Consell Insular de Menorca: 
http://www.cime.es/documents/documents/15835doc3.pdf


Maó, 9 de maig de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS