Notícies i actualitat

La directora general Isabel Castro es reuneix amb el Consell de Menorca i els agents econòmics i socials per abordar l’Estratègia de Seguretat i Salut Laboral

Data : 05/05/2016

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, acompanyada de Susana Mora, consellera d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell de Menorca, s’ha reunit amb els representants de CCOO, UGT, CAEB i PIME de l’illa per abordar l’Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020 i posar en comú la necessitat treballar conjuntament per millorar la prevenció de riscos laborals i reduir la sinistralitat en l'àmbit professional, en atenció a les particularitats de Menorca.

L’Estratègia, que desenvolupa tot un seguit d’accions dirigides a reduir la sinistralitat, incrementa de 18 a 31 els tècnics de salut laboral al conjunt de les Illes i incideix, amb campanyes concretes, en els sectors i activitats on més és necessari. En aquest sentit, enguany s’activen tres campanyes específiques en matèria de sobreesforços, construcció i agents químics perillosos.

Així, la campanya de sobreesforços fa incidència en la prevenció d’accidents i malalties professionals derivades de sobreesforços en activitats com les cambreres de pis, residències, "handling" d’Aeroport, reposadors de supermercats o construcció. Una campanya, a més a més, que es reforça amb l’augment de la plantilla de professionals dedicats específicament a temes d’ergonomia, passant de 4 a 10 persones.

La campanya de construcció incideix en aconseguir un “objectiu 0” en aquest sector i ampliarà el nombre de visites a obres, amb un control específic de les grans obres, i es reforçarà la col·laboració amb la Inspecció de Treball.

D’altra banda, es posa en marxa una campanya adreçada a evitar accidents causats per l’exposició a agents químics perillosos, amb la qual es desenvoluparan campanyes de control per revisar inventaris d’equips de protecció i s’organitzaran diverses jornades tècniques, orientades a professionals que estan en contacte amb aquests tipus de químics.

Maó, 5 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS