Notícies i actualitat

Govern i consells insulars es coordinen per actualitzar la normativa en matèria de joventut i lleure

Data : 04/05/2016

La consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, ha presidit avui una nova reunió de la Conferència sectorial en matèria de joventut, la segona d’aquesta legislatura que celebra aquest òrgan de coordinació entre el Govern i els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera pel que fa a les polítiques a favor del jovent. L’han acompanyada el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà.

La reunió ha comptat amb l’assistència de la consellera de Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, així com el director insular de Joventut, José Carbonell.
En el decurs de la mateixa, Mateu ha anunciat l’inici del procediment per elaborar un decret únic que actualitzarà els reglaments de diverses matèries que desenvolupen la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.
Concretament, a través d’aquesta nova norma es regularan els principis generals —comuns per a totes les illes— que s’han d’aplicar per a les escoles d’educació en el temps lliure infantil i juvenil, els cursos de monitor/a i de director/a, les activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil, les instal·lacions juvenils radicades a les Illes Balears, el programa Carnet Jove Europeu i el Cens d’entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut.

La responsable autonòmica ha recalcat que la regulació de tots aquests aspectes en una única norma donarà seguretat jurídica i simplicitat a un àmbit caracteritzat, pel que fa la producció normativa, per l’obsolescència i la dispersió.

Així mateix, ha assenyalat que el nou decret permetrà aportar nous requisits de qualitat i seguretat, ja que s’exigirà en general al personal, tant professional com a voluntari, que treballi en aquest àmbit que acrediti que no figura en el Registre Central de Delinqüents Sexuals, en compliment d’allò establert a la Llei Orgànica 1/1996, de protecció jurídica del menor, que prohibeix a les persones amb condemna en aquest tipus de delictes treballar amb persones menors.

També s'ha aprovat la Resolució per la qual s’actualitza el model de presentació de declaració responsable per dur a terme activitats de temps lliure a Mallorca, a fi d’exigir que el personal que hi faci feina tengui el certificat negatiu esmentat. En els propers dies es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El 2015 es van notificar al Govern un total de 365 activitats de lleure infantil i juvenil a l’illa de Mallorca, en les quals varen participar gairebé 17.000 infants i joves. Es calcula que al voltant de 2.550 persones que fan de monitor/a o director/a en aquestes activitats a Mallorca hauran d’aportar aquest certificat.

D’altra banda, Mateu ha manifestat que confia que la comissió gestora del Consell de la Joventut de les Illes Balears, l’embrió d’aquest nou òrgan de participació juvenil, podrà convocar-se a l’estiu, una vegada superats els darrers tràmits.

La Conferència sectorial en matèria de joventut està integrada pel titular de la conselleria del Govern competent en matèria de joventut i pels consellers competents respectius dels consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera, que són les que tenen transferides aquestes competències.

Palma, 4 de maig de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS