Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta les millores per a l’actual temporada del Servei de Neteja de Platges

Data : 28/04/2016

El departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca ha presentat avui matí a Son Bou les millores i els dispositius amb els quals compta el Servei de Neteja de Platges per a l’actual temporada.

En aquest sentit, la institució insular aporta un tractor, dues garbelladores remolcades i dos remolcs, i demana a l'adjudicatari l'aportació d’un vehicle d'inspecció, 10 vehicles de neteja, 2 embarcacions 2 tractors amb pinces i pala, 1 garbelladora, 2 motoserres, 2 bases i un dispositiu de comunicació per equip.

Cal dir que la temporada alta del Servei de Neteja de Platges es perllonga de dia 1 de maig fins al dia 31 d'octubre; i la temporada baixa, de dia 1 de novembre fins dia 30 d'abril. Aquesta es desglossa en temporada hivernal (de dia 1 de novembre fins dues setmanes abans de Pasqua); temporada de Pasqua (des de dues setmanes abans de Pasqua fins al dilluns de Pasqua); i la pretemporada, que compren tot el mes d'abril.

Cada temporada contempla diferents serveis. Així, la temporada hivernal prioritza les platges de tipus C, que tenen menor freqüència durant la temporada alta i és l'època de cremes controlades.

Pel que fa a la plantilla de personal es produeix un increment durant la temporada alta de 30 jornades de treball per sobre de les que figuren als plecs de contractació. S’incorporen al Servei de Neteja de Platges un cap de servei, un responsable de taller, un administratiu, un conductor de vehicle pesat, un encarregat de tardes durant tot l'any, un tractorista en temporada baixa, 5 peons en temporada alta i 30 jornades addicionals de conductor de tractor.

Material

El Servei de Neteja de Platges compta com a novetat d’enguany amb un camió de caixa oberta basculant de 7m3 de capacitat, un vehicle d'inspecció, un vehicle multiús 4x4 destinat a la platja de Son Bou i una furgoneta tipus Kangoo per moviment de material addicional.

Pressupost

El pressupost del Servei de Neteja de Platges és de 896.501,34 euros, dels quals 489.355,35 euros corresponen a despeses de personal, 119.740,85 euros a despeses de funcionament, 65.617,52 euros a altres despeses (vestuari, comunicacions, instal·lacions, eliminació de residus, etcètera) i 59.321,85 euros a amortitzacions.

Finalment, el contracte s'adjudicà a Fomento de Construcciones y Contratas S.A. per un import d’ 1.434.402,15 euros, IVA exclòs, i per dos anys de contracte prorrogables a dos més. Els serveis inclosos són els següents: neteja de la superfície de l'arena de les platges i zones de bany, els sistemes dunars, les terrasses de bany, els accessos i els entorns immediats a les zones de bany; buidada i neteja de papereres que es determinin per a cada platja; retirada d'excrements d'animals, animals varats, restes de focs i velella; i transport i dipòsit dels residus a l'àrea de gestió de Milà.

La cifra anual i global que aporten els diferents ajuntaments de l’illa correspon al 57,8% del pressupost adjudicat, mentre que al Consell insular respon el 42,2%.

Cal dir que el Servei de Neteja de Platges és un servei que té en compte la platja no com un espai públic, sinó com un ecosistema.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares; el director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alaior, Roger Ferrer; representants de FCC i del tècnic cap del Servei de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, Joan Juaneda.


Alaior, 28 d’abril de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS