Notícies i actualitat

La nova edició del Pain Meeting de Sine Dolore reunirà a Menorca prop d'un miler de professionals de la medicina

Data : 20/04/2016

Del 5 al 8 de maig se celebra a l’Hotel Barceló Pueblo de Punta Prima (Sant Lluís) l’onzena edició del Pain Meeting, el congrés multidisciplinari internacional que organitza anualment a Menorca l’Associació Espanyola de Pacients Contra el Dolor (Sine Dolore) i EFHRE International University i que enguany mobilitzarà prop d’un miler de persones provinents de països asiàtics, europeus i també americans. En el transcurs del congrés tindrà lloc, a més a més, el VI European Multidisciplinary Pain Meeting. Es pot afirmar, per tant, que durant uns dies Menorca es convertirà en un parc temàtic contra el dolor i per la qualitat de vida. I no només per les activitats científiques organitzades, sinó per un ampli programa complementari que inclou activitats culturals, lúdiques i esportives.

Per a la presidenta del Consell, Maite Salord, la iniciativa de Sine Dolore mereix tot el suport institucional, tant per les positives i innovadores aportacions que s’hi fan en l’àmbit científic, com per la projecció exterior que representa per a Menorca. Una apreciació compartida pel director del Pain Meeting i president honorífic de l’associació, Jordi Moya.“Durant uns dies Menorca se situa en el mapa del món científic de la lluita contra el dolor”, assenyala.

Des dels seus inicis, el Pain Meeting o Fòrum Mediterrani Multidisciplinari contra el Dolor ha estat concebut com un espai de debat, intercanvi i aprenentatge on professionals d’arreu del món analitzen i comparteixen els avanços mèdics assolits en el tractament del dolor, una malaltia invisible que afecta, segons les dades fetes públiques per l’Organització Mundial de la Salut, un 20% de la població i que, a causa de l’envelliment progressiu, amplia gradualment la seva repercussió plantejant nous reptes a les institucions mèdiques.

Durant els tres dies que durarà el congrés, més de dues-centes veus autoritzades en el camp del tractament del dolor prendran part en els diferents espais de debat per presentar tècniques i experiències innovadores en aquest camp. Algunes de les temàtiques que s’abordaran són les següents: ‘Noves tecnologies en la investigació i tractament del dolor crònic des d’una perspectiva biopsicosocial’, ‘Dolor cervical: de la consulta al quiròfan’, ‘Dolor i esport’, ‘Dolor orofacial’,‘Posada al dia en el tractament del dolor lumbar’, ‘Rehabilitació i dolor, enfocament integral’ o ‘La importància de la via transdèrmica en el tractament de pacients amb dolor crònic’.

Des del punt de vista turístic i, per tant, econòmic i social, cal destacar el potencial desestacionalitzador d’un esdeveniment d’aquestes característiques, a més de la capacitat per atreure visitants d’elevat poder adquisitiu, dos aspectes estretament lligats a la qualitat i que encaixen a la perfecció amb l’estratègia seguida per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Consell Insular de Menorca per posicionar l’illa com a destinació diferenciada. D’aquí la implicació d’ambdues institucions en l’organització del Pain Meeting, que també compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments de l’illa, l’IB-Salut, el Col·legi Oficial de Metges de Balears i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Balears.

Maó, 20 d’abril de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS