Notícies i actualitat

Weekend Aventura a Menorca - AlternaNits

Data : 19/04/2016

Conclou la programació de colònies de cap de setmana del programa AlternaNits 2015-2016 amb la participació de 133 joves de Menorca

El passat divendres dia 15 d'abril va començar a la casa de colònies Santa Eularieta el cap de setmana monotemàtic “Aventura a Menorca”, una activitat que consisteix en la pràctica d'esports i activitats d'aventura com caiac, escalada i senderisme.

El programa va començar amb jocs de descoberta de l'entorn aprofitant les possibilitats que ofereix la finca.

Ensoldemà, els i les participants van poder gaudir d'una jornada de caiac al port de Fornells, un entorn perfecte per a la pràctica d'aquest esport. El migdia, acabada l'activitat nàutica, el grup es va desplaçar a Sa Penya de s'Indio per dinar i, posteriorment, realitzar un taller d'escalada i ràpel allà mateix amb la col·laboració de l'entitat Unió Excursionista de Menorca (UEM).

El diumenge matí, havent berenat i recollit la casa, el grup es va dirigir a la finca Alforí de Dalt on van rebre la visita de Susana Mora, consellera d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, i del director insular de Joventut, Ocupació Innovació, José Carbonell. Durant la visita de la consellera els joves li van poder traslladar les seves positives opinions envers l'activitat i propostes per a pròxims anys.

La consellera va agrair a tots els joves l'entusiasme amb el qual reben i participen en totes les activitats organitzades per l’INJOVE i especialment als weekends, els quals sempre compten amb llista d'espera donat que “són molt populars i potencien el coneixement i relació entre joves de diferents poblacions de Menorca”. “Ens va agradar molt parlar i conviure durant una estona amb els i les joves del darrer weekend i vam prendre nota de totes les seves propostes perquè la veu i participació dels joves en el disseny de les polítiques i projectes a desenvolupar des de Joventut del Consell insular i l'INJOVE és molt important i així s'està fent”, va dir la consellera.

El darrer weekend es va organitzar gràcies a la col·laboració de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera la qual cosa va permetre que els i les joves poguéssim gaudir d'una visita guiada fins a la platja del Pilar on van conèixer els valors mediambientals i paisatgístics d'aquest lloc.

El darrer weekend d'AlternaNits 2015-2016

Amb el weekend Aventura per Menorca conclou la programació de colònies de cap de setmana del programa AlternaNits 2015-2016, que ha constat de quatre caps de setmana monotemàtics realitzats a les diverses instal·lacions juvenils del Consell Insular de Menorca.

• English Weekend, 27 a 29 de novembre de 2015.
Temàtica: llengua i cultura britàniques
Activitats: jocs, tallers i altres activitats de lleure exclusivament en anglès
26 inscripcions

• Weekend Joventut, Cooperació i Medi Ambient, del 29 al 31 de gener de 2016.
Temàtica: cooperació internacional i medi ambient
Activitats: senderisme pel Camí de Cavalls, intercanvi d'experiències amb joves d'Ometepe (Nicaragua) via Skype, visita a instal·lacions municipals aigua Ciutadella i parc solar Son Salomó
Col·laboracions: Fons Menorquí de Cooperació
27 inscripcions

• Weekend Menorca Màgica, del 4 al 6 de març de 2016.
Temàtica: Menorca talaiòtica
Activitats: visita jaciments arqueològics, xerrades sobre patrimoni i gravació lipbud
Col·laboracions: Dept. de Cultura i Educació i Associació Suau (organitzadora Festival Mèdit)
35 inscripcions

• Weekend Aventura per Menorca, del 15 al 17 d'abril de 2016.
Temàtica: activitats i esports d'aventura
Activitats: trekking, caiac, orientació, visita guiada finca Alforí
45 inscripcions

En total s'han inscrit 133 joves de Menorca.

El programa Alternanits comprèn un ampli ventall d'activitats d'oci saludable i està dirigit a joves de 14 a 30 anys. Amb aquesta són ja sis edicions realitzades satisfactòriament i amb un nombre creixent de participants. A l’anterior edició del programa Alternanits van participar joves de totes les poblacions de Menorca amb una participació global de 3.500 joves amb la realització de 97 tallers, 5 activitats d’àmbit insular i 4 colònies de cap de setmana anomenades weekends monotemàtics.

Més informació a la web www.alternanits.com.


Maó, 19 d’abril de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS