Notícies i actualitat

La Fundació Foment del Turisme de Menorca reforça la seva aposta pels Press Trips i Fam Trips com a vies per arribar al client final

Data : 19/04/2016

Entre els mesos d’abril i juny, la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha programat tot un seguit d’accions promocionals, en forma de viatges de familiarització, de premsa o campanyes de comunicació en origen, que tenen com a objectiu arribar directament al client final en mercats com l’alemany, el britànic, el francès o el nacional.

Amb aquesta estratègia, encetada en exercicis anteriors i reforçada ara, l’ens de gestió turística pretén mobilitzar un perfil de turista que opta per planificar les vacances al marge de fórmules tancades, que té poques limitacions pressupostàries i demostra un gran interès per conèixer la destinació i viure experiències enriquidores, especialment les relacionades amb l’esport, la natura, la cultura i la gastronomia. Aquestes són, de fet, les branques de l’activitat turística que més demanda generen avui dia, que més desestacionalitzen i que més contribueixen a millorar el repartiment de la facturació al sector serveis.

Però per assolir aquest darrer objectiu, el de la distribució de la despesa turística, a més de l’adopció d’una estratègia de comunicació i promoció eficaç i la consecució d’una oferta de productes i serveis de qualitat, es fa necessari disposar d’una àmplia xarxa de connexions amb companyies aèries regulars i low cost que possibilitin l’arribada d’aquests viatgers.

El fet que aquestes tres línies es retroalimentin explica que la fundació centri bona part dels seus esforços en la definició de mesures promocionals i de màrqueting que assegurin un impacte positiu en el consumidor final. S’hi inclouen els esmentats press trips i fam trips, a més de campanyes de màrqueting específiques i exclusives de Menorca en mitjans especialitzats.

Press trips i fam trips
Entre abril i juny arribarà a Menorca una nombrosa representació de periodistes, bloggers i agents de viatge de diferents països per conèixer la destinació i canalitzar les seves vivències cap als potencials clients. Són accions de caire experiencial que possibiliten la presència física a l’illa de persones prescriptores, especialitzades en oci i viatges, amb una elevada autoritat i capacitat d’influència.

En total, en aquest temps la fundació col·laborarà o gestionarà directament fins a una quinzena de viatges de premsa, la majoria dels quals s’estan dissenyant en coordinació amb les oficines espanyoles de turisme a l’estranger. La més activa ha estat la de Londres, que mobilitzarà una vintena de periodistes i bloggers durant el mes de maig per promocionar Menorca com a destinació gastronòmica, d’oci i esport a l’aire lliure i per a majors de 50 anys. Les OET de París, Frankfurt i Helsinki també aportaran el seu granet d’arena amb tres viatges més, entre els mesos d’abril i maig, per impulsar les marques Menorca Slow, Menorca Natural i Menorca Cultural.

A més a més, la fundació donarà suport a mitjans, periodistes i bloggers que de motu proprio han escollit Menorca com a tema central de propers reportatges o peces audiovisuals. És el cas, entre d’altres, de Raphael Kadushin, del diari financer novaiorquès Wall Street Journal, que passarà a l’illa una setmana amb l’objectiu de presentar-la com a una destinació per descobrir.

Entre els fam trips previstos destaca el del touroperador francès Fram, que se celebrarà a finals d’abril i servirà perquè 150 dels seus agents de viatge coneguin l’illa i la puguin vendre amb garanties als seus clients, caracteritzats per tenir un elevat poder adquisitiu. Les OET de Frankfurt i Munic, en aquest darrer cas en coordinació amb l’associació d’agències de viatge RTK, vehicularan altres dos viatges de familiarització al maig i Jet2.com n’organitzarà un altre a mitjan juny.


Maó, 19 d’abril de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS