Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta la memòria del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de l'any 2015

Data : 12/04/2016

La consellera de Serveis Generals, Cristina Gómez Estévez, el director insular del departament Gabriel Pons i el cap de Bombers Joan Gorrias han presentat la Memòria del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de l'any 2015.

Gorrias ha destacat que respecte l'any anterior han augmentat els incendis (especialment en zones urbanes), les accions d'auxili, salvament i rescats (tant en accidents de circulació com de gent extraviada o lesionada en zones de difícil accés), inundacions, actuacions de caràcter preventiu, dins de les quals s'inclouen també les falses alarmes (avisos de la població que finalment no deriven en cap incident).

Per la seva part, Cristina Gómez ha subratllat les inversions executades el 2015 i el primer trimestre del 2016 per part del Consell Insular de Menorca:

- Millora de les dependències del Parc de Bombers de Ciutadella
- Incorporació al Servei de Maó d'un nou bomber professional (passant de 18 a 19 membres)
- Cursos de formació en gestió d'emergències i intervenció de mercaderies perilloses
- Adquisició de puntals per a intervencions i recats de tràfic
- Millora dels equipaments de respiració assistida
- Adquisició d'una motobomba elèctrica per a actuar en inundacions
- Equipament per a mercaderies perilloses
- Un camió auto-bomba
- Un camió grua

La inversió en vehicles per part del Consell Insular de Menorca (quasi 200.000'00 €) ha estat completada per l'adquisició d'un tercer camió per part d'Autoritat Portuària de Balears (199.000'00) en compliment del conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

El Parc de Maó amb 27 bombers (19 professionals i 8 semiprofessionals) abasta una població de 52.159 habitants i 262,1 km., i el de Ciutadella, amb 44 bombers (18 professionals i 26 semiprofessionals) cobreix una zona de 439,6 km2 i una població de 40.189 habitants.

Per la seva part, Pons ha fet avanç del pressupostat i previst per l'any 2016, destacant l'aposta per l'intent de contenció de despesa i per tant d'evitar l'augment de costos. Com a rellevant d'aquest exercici, ha explicat l'adquisició d'un nou vehicle per un import de 180.000'00 € i l'augment de la plantilla en dos nous efectius, un pel Parc de Maó i un altre pel Parc de Ciutadella. L'augment de caporals permetrà tenir quatre bombers a cada torn. El pressupost del 2016 puja a 2.592.000'00 €

Maó, 12 d'abril de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Memòria S.P.E.I. 2015
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS