Notícies i actualitat

El Consell presenta una campanya informativa dirigida a l’oferta de restauració per donar a conèixer els preceptes pel compliment de la normativa turística actual

Data : 05/04/2016

El departament d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca inicia aquest mes una campanya informativa dirigida a l’oferta de restauració, bars i cafeteries. L’objectiu d’aquesta acció, que es desenvolupa amb la col·laboració de PIME Menorca i CAEB, és donar a conèixer d’una manera fàcil i clara els preceptes que han de tenir en compte els establiments pel compliment de la normativa turística actual.

El conseller d’Ordenació Turística, Santiago Florit ha manifestat que “aquesta és la primera campanya que iniciem d’un seguit de campanyes que volem dur a terme amb la col·laboració de diferents associacions d’establiments o activitats regulades per la normativa turística actual. La nostra voluntat és fer la màxima difusió de les obligacions que preveu la legislació en matèria turística i així evitar el desconeixement i, sobretot, possibles sancions cap al sector”. Juntament amb el conseller, el president de l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME Menorca, Toni Sansaloni, han valorat positivament que tots els associats disposin d’aquesta informació, si bé “també s’han de tenir en compte les normatives municipals i del Govern de les Illes Balears”.

En aquest sentit, des del Consell Insular de Menorca es distribuirà entre tots els establiments de l’illa un díptic informatiu (veure document adjunt) amb tota la informació relacionada amb el desenvolupament de l’activitat turística de l’oferta de la restauració. “També està previst informar a tots els ajuntaments, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i les gestories”, ha afegit Florit. La intenció d’aquesta difusió és arribar a aquells establiments que no estiguin registrats al registre insular d’Ordenació Turística o que no estiguin al dia en qüestions relacionades amb la Llei turística i informar-los perquè puguin adaptar-se a la normativa. Per tant, és una campanya feta des de la voluntat que tots els establiments siguin coneixedors de la normativa turística i evitar l’incompliment.

El conseller ha explicat que “hi ha establiments que romanen oberts només una temporada, si arriba, i tornen a canviar d’explotador i de nom, una temporada rere altra. La no comunicació d’aquests canvis davant l’Administració competent (en aquest cas el departament d’Ordenació Turística) pot suposar sancions tipificades de greus que oscil·len entre els 4.000 i 40.000 euros. També hem creuat les dades del nostre registre amb les dades dels ajuntaments de Menorca i hem comprovat que molts establiments estaven donats d’alta a l’ajuntament pertinent, com a activitat, però no com a turisme, fet que la normativa turística tipifica de molt greu (per no haver presentat la declaració responsable d’inici de l’activitat turística)”.

Ja que les associacions vinculades amb el sector de cafeteries, bars i restaurants han fet arribar al Consell insular els seus dubtes que, com a sector, tenen a l’hora d’aplicar els preceptes que obliga la normativa turística actual, sobretot del Decret 20/2015, el departament d’Ordenació Turística preveu en el marc d’aquesta campanya dues actuacions fonamentals. La primera és la jornada informativa que tindrà lloc dia 7 d’aquest mes, a les 10.30 hores, a la Sala de Plens del Consell. Durant aquesta jornada, oberta al sector i al públic en general, es donarà resposta als dubtes sobre l’aplicació de la Llei Turística 8/2012 i decret 20/2015. El Servei d’Inspecció d’Ordenació Turística estarà present per fer els aclariments necessaris.

El conseller Santiago Florit ha agraït la col·laboració de l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants i de l’Associació Menorca Restauració.

A més, Florit ha informat que s’està realitzant una prova pilot amb l'Ajuntament de Maó a fi de poder posar en funcionament la ‘finestra única’ per facilitar als ciutadans la tramitació de permisos i llicències. “La idea és automatitzar qualsevol canvi que es produeixi a una de les administracions i evitar que els usuaris hagin de presentar per duplicat la mateixa documentació davant administracions diferents”.

Maó, 5 d’abril de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS