Notícies i actualitat

Constituïda la Mesa de Coordinació i Seguiment del Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social

Data : 30/03/2016

El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, han constituït avui la Mesa de Coordinació i Seguiment del Pacte per a la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social, amb la participació d’agents econòmics i socials més representatius, representants del Govern i dels consells insulars de Mallorca i Eivissa. La presidenta Maite Salord ha assistit a la reunió en representació del Consell Insular de Menorca
La Mesa de Coordinació i Seguiment, és la responsable de realitzar el seguiment dels compliments del acords i de fixar l’estructura i funcionament de les Meses Tècniques, aportant així una visió transversal als acords que s’adoptin. A més també coordina el procés de diàleg entre institucions, organitzacions sindicals i empresarials i col·lectius de la societat balear, tal com recull el Decret 11/2016 del Consell de Govern pel qual es creen les meses i òrgans integrants del Pacte.
Amb aquest objectiu, a la primera reunió de la Mesa s’ha aprovat tant el seu funcionament intern com el de les dues Meses Tècniques, i s’han abordat les línies estratègiques d’actuació i altres qüestions com la possibilitat de creació de submeses, els quòrums necessaris per a prendre decisions i la periodicitat de les reunions.
En aquest sentit, la propera sessió de la Mesa de Coordinació serà el proper mes de maig, moment en què també es constituiran les Meses Tècniques d’Economia, Ocupació i Formació i la de Turisme, Medi Ambient i Territori. Aquestes meses hauran de presentar els primers documents de treball amb l’objectiu d’establir les línies d’acció a seguir, elaborar un full de ruta per reorientar el model econòmic i impulsar polítiques que incrementin la productivitat de les empreses, millorin la qualitat de l’ocupació i transformin el creixement econòmic en benestar social.
El conseller Negueruela ha manifestat que tot i que estem sortint de la crisi i les dades macroeconòmiques són positives, aquest marc ha de servir per aconseguir que el creixement econòmic es transformi en benestar social, fent-se extensible als treballadors i treballadores i al conjunt de les empreses de les illes. Motiu pel qual, ha assenyalat, calen polítiques tranversals dirigides a diferents sectors per assolir una millora del model productiu i de la qualitat de l’ocupació.
En la mateixa línia, el vicepresident Biel Barceló ha expressat: “Ens enfrontam a reptes amplis que requereixen d’una resposta col·lectiva que ha d’implicar tota la societat balear”. I ha explicat que les Meses permeten, a través del diàleg i la participació dels agents econòmics i socials, consells insulars, municipis i el propi Govern, “impulsar polítiques consensuades que millorin la competitivitat de les empreses i fomentin un creixement inclusiu i sostenible, adaptat a les particularitats de cada territori”.
A l’acte de constitució han participat, a més del vicepresident Biel Barceló i el conseller Iago Negueruela, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, el secretari general d’UGT, Alejandro Texías, el secretari general de CCOO, José Luis García, la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, i el president de PIMEB, Alfonso Rojo. També ha assistit Cosme Bonet, conseller d'Hisenda del Consell de Mallorca.

Palma, 30 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS