Notícies i actualitat

El programa de Processos d'Inserció per a l'Ocupació tindrà presència a tots els municipis de Menorca

Data : 30/03/2016

La vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, ha presentat les principals novetats del programa de Processos d'Inserció per a l'Ocupació que s’impulsa des de l’àrea d’ocupació del Consell Insular de Menorca. Aquest és un projecte que va dirigit a persones desocupades en situació de risc d'exclusió sociolaboral i amb especials dificultats d'inserció laboral. D’aquesta manera, i de la mà del Servei d’Ocupació del Govern de les Illes Balears (SOIB) i del Fons Social Europeu, la institució insular segueix apostant per polítiques actives de foment laboral que facilitin als col·lectius més sensibles la recerca de nous llocs de feina.

La consellera ha subratllat que es tracta d’un servei que “sempre ha funcionat molt bé, però consideram que hem de donar una pas més”. En aquest sentit, el departament que encapçala la consellera ha treballat en els últims mesos per tal que la presència física del programa, que fins ara tan sols tenia cobertura a quatre municipis de l’illa, passi a ser presencial a tots els municipis de Menorca, amb la qual cosa s’amplia així un dels tres eixos del programa de Processos d'Inserció per a l'Ocupació dirigit a persones en situació d’atur d’entre 16 i 65 anys.

“Aquesta accessibilitat és fonamental quan parlam de col·lectius vulnerables, ja que evitam que s’hagin de desplaçar fora dels seus municipis”, ha dit la consellera. Així, desde tots els municipis es podrà accedir a un servei d’assessorament en el procés de recerca de feina; informació i orientació sobre recursos formatius; disseny d’itineraris d’orientació o inserció personalitzats; estratègies encaminades a afavorir la integració laboral de les persones desocupades; així com informació sobre ofertes laborals, tècniques de recerca de feina o elaboració de currículums, entre altres.

Un dels segons eixos que comprèn el programa és el servei de tutorització per l’autoocupació. Fins aleshores la institució insular tenia signat acord de col·laboració amb una sola entitat bancària que donava suport en la recerca de finançament a través de préstecs, microcrèdits o avals financers. A partir d’ara el Consell Insular de Menorca explorarà noves vies per tal que aquest finançament vagi més enllà iamb acords amb altres entitats bancàries. Cal destacar que en el darrer any han sortit 5 projectes que són fruit d’aquest finançament a través del servei de tutorització per l’autoocupació.

Pel que fa a la intermediació laboral, la consellera ha anunciat que enguany s’amplia la plantilla de professionals amb una orientadora laboral més que disposa d’un perfil dual, per una banda orientadora i per l’altra intermediadora amb empreses.

Finalment respecte al servei d’intermediació d’empreses, des de l’àrea d’Ocupació s’ha contactat amb més empreses de l’illa. “La intenció és establir un contacte directe entre empresa i treballador”, ha dit José Carbonell, director insular de Joventut, Ocupació i Innovació.

Carbonell ha explicat la posada en marxa d’una àmplia campanya informativa que consisteix en la distribució de flyers amb tota la informació dels tres serveis específics que ofereix el programa, així com la difusió a través dels perfils socials de l’àrea d’Ocupació (facebook i twitter). “Les xarxes són també un canal idoni per fer arribar a tots els interessats les diferents ofertes de feina, consells, notícies interessants relacionades amb el mercat laboral, etcètera”, ha afirmat.

Actualment Menorca compta amb 5.557 persones aturades, segons les dades d'atur registrat a Menorca la nota conjuntural laboral de les Illes Balears febrer de 2016 de l'Observatori de Treball i presentat per la conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears.

Més informació a formacio@cime.es (cal sol·licitar cita prèvia).


Maó, 30 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS