Notícies i actualitat

El Consell i el Punt Jove de Ciutadella s’adhereixen a la segona fase del projecte SIJ+Garantia Juvenil per facilitar als joves tota la informació relacionada amb el mercat laboral

Data : 29/03/2016

La vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports,
Susana Mora, ha fet pública l’adhesió de l’Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE) i el Punt Jove de l’Ajuntament de Ciutadella a la segona fase del projecte SIJ+Garantia Juvenil.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar la Garantia Juvenil als seus destinataris. En aquest sentit, a partir del dia 1 d’abril els joves de Menorca podran informar-se i generar l’usuari i contrasenya necessaris per poder realitzar la sol·licitud d’inscripció al sistema nacional de garantia juvenil des de les oficines de l’INJOVE i el Punt d’Informació Juvenil de Ciutadella.

La consellera ha recordat que aquest projecte, que depèn del Govern central, neix l’any 2013 amb la finalitat que els punts juvenils de tot l’estat disposin també d’informació de caràcter laboral. “És molt important apostar per altres vies de comunicació per tal que els més joves puguin accedir a les diferents oportunitats del mercat laboral d’una manera més propera”, ha explicat Mora.

El Sistema Nacional de Garantia Juvenil pretén que els menors de 30 anys que no estudien ni treballen puguin rebre una oferta formativa, laboral o ajuda a l’emprenedoria, com a fórmula per aturar les xifres d’atur juvenil a la Unió Europea.

La iniciativa, dirigida a joves d’entre 16 a 30 anys, farà arribar la informació “a través d’orientadors especialitzats que posaran a l’abast dels interessats tots els programes de garantia juvenil que tenen lloc a tot el territori nacional”, ha afegit la consellera.

“La nostra voluntat és donar-li la volta a la situació, ja que malgrat que el projecte funciona en l’àmbit estatal des de l’any 2013, hi ha hagut una manca d’acollida per la poca feina feta des dels estaments polítics per tal que la gent el conegui”, ha explicat. Així, des del Consell Insular de Menorca i el Punt Jove de Ciutadella s’iniciarà una important campanya informativa.
Actualment a Menorca hi ha més de 14.000 joves d’entre 16 i 30 anys, i d’aquests solament 179 estan inscrits (amb data de dia 16 de març) a la plataforma, el que representa un 1,5%. “Encara resta molta feina per fer. Hem de combatre d’una vegada l’atur juvenil”, subratlla Mora.

D’altra banda, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Ciutadella, Nati Benejam, ha qualificat la proposta com a una eina molt interessant per fer més visibles tots els serveis que es poden trobar al Punt Jove de Ciutadella. “Cal destacar que a partir d’ara també es podran trobar des d’ofertes de feina, curos d’ensenyament, vacants per fer pràctiques a una empresa, etcètera”.

Ara per ara l’únic ajuntament que s’ha adherit a la iniciativa és el de Ciutadella.

L’INJOVE i el Punt Jove de Ciutadella formaran part dels més de 200 serveis i centres d’informació juvenil que col·laboren amb l’INJUVE (Instituto de la Juventud de España).

http://www.empleo.gob.es/es/garantiajuvenil/home.html

Maó, 29 de març de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS