Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca valora positivament l’aprovació de la Llei de l’Impost Turístic Sostenible

Data : 23/03/2016

El Consell Insular de Menorca valora positivament l’aprovació per part del Parlament de les Illes Balears de la Llei de l’Impost de Turisme Sostenible. Cal dir que l’esmena que es va debatre i que va ser impulsada per la institució insular, després de les negociacions per tal d’arribar a un consens dels grups, permetrà un repartiment territorial dels ingressos que es recaptin de l’impost turístic.

La distribució dels fons recaptats per l’impost es farà d’acord amb el que marca la Llei de Finançament dels Consells, açò vol dir que Menorca rebrà al voltant d’un 12%. No obstant es preveu un marge del 40% que anirà destinat anualment a les illes en funció dels projectes presentats, però sense perdre de vista la Llei de Finançament dels Consells, de manera que si un any una illa es veu especialment beneficiada, s’haurà de recuperar l’equilibri percentual en els exercicis següents. Hi haurà la possibilitat d’incloure projectes d’execució plurianual.

L’aprovació de l'impost és una bona notícia per Menorca, ja que permetrà l’execució de projectes relacionats amb el medi ambient, el turisme cultural i de millora de l’oferta turística, la qual cosa podrà incidir a l’illa a través de projectes com ara el de Reserva de Biosfera, Menorca Talaiòtica i el Camí de Cavalls.Maó, 23 març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS