Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta el projecte Punts Mòbils d’Informació Juvenil "Jove: informa't i participa" que permetrà una interacció directa amb els joves de l’illa

Data : 23/03/2016

La vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, ha presentat avui a l’IES Cap de Llevant de Maó els Punts Mòbils d’Informació Juvenil: "Jove: informa't i participa". Es tracta d’un projecte impulsat per l'Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE) que estarà present a tots els instituts i als centres d'educació secundària de l’illa on s’imparteixen estudis d’ESO.

La iniciativa, adreçada a estudiants de 12 a 18 anys, té com a objectius apropar als joves tota la informació que pugui ser del seu interès (com les opcions d'estudis que tenen després de cursar l'ESO, les instal·lacions per fer esport, o qüestions vinculades a la salut jove o a la mobilitat estudiantil, entre altres). A més de fomentar la participació i l'associacionisme juvenil. L’acte de presentació ha comptat també amb l’assistència del director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José Carbonell; el director de l’IES Cap de Llevant, Jaume Bonet, així com representants municipals.

La consellera ha afirmat que amb aquesta iniciativa el Consell Insular de Menorca “vol convidar a la joventut a que s’informi sobre temes culturals, esportius i juvenils, però també sobre temes educatius, com les sortides de les quals disposen després de cursar ESO”. “Volem animar-los a què participin mitjançant els seus suggeriments”, ha afegit. Així, l’objectiu és aconseguir una interactuació més directa amb els joves. D’altra banda, Jaume Bonet ha afirmat que “aquesta és una bona eina per apropar les activitats de les administracions als més joves”.

Coordinats amb els diferents IES de l’illa, els punts estan a càrrec d'un/a informador/a juvenil que atén les consultes dels joves o els deriva a altres recursos que els puguin ser d'utilitat.

Per exemple, s'informa l'alumnat sobre què poden estudiar l'any vinent, quines beques hi ha vigents, com poden crear una associació o com trobar feina, sobre premis i concursos, quins equipaments esportius municipals existeixen o quines activitats de lleure per a joves es realitzen a Menorca (AlternaNits, activitats d'estiu, concerts, etcètera...).

“Aquesta iniciativa no hauria estat possible sense la col·laboració de tots els centres que hi participen (dotze a tota l’illa), així com de tots els ajuntaments de Menorca”, ha agraït Susana Mora.

Les preguntes es poden fer presencialment durant l'hora del pati, per correu electrònic o a través de la web: www.injovemenorca.com


Implantació de Punts Mòbils durant el curs escolar 2015-2016

Ciutadella (puntjove@ajciutadella.org)
• IES J. M.Quadrado
• IES M.Àngels Cardona

Ferreries / Es Mercadal (pij@ajferreries.org / pij@esmercadal.es)

• IES Biel Martí
• CC Sant Francesc d'Assís

Maó / Sant Lluís / Es Castell (joventut@ajmao.org / molidebaix@ajsantlluis.org / joventut@aj-escastell.org)

• IES Cap de Llevant
• IES Joan Ramis i Ramis
• IES Pasqual Calbó
• Escola d'Art de Menorca
• CC Cor de Maria
• CC La Salle
• CC San José

Alaior / Es Migjorn Gran (puntjove@aj-alaior.org / casalmigjorngran@gmail.com)

• IES Josep Miquel GuàrdiaMaó, 23 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS