Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta una proposta de millores davant la renovació de la O.S.P. en la ruta aèria entre Menorca i Madrid

Data : 22/03/2016

El Consell Insular de Menorca ha presentat una proposta de millores davant la renovació de la O.S.P. en la ruta aèria entre Menorca i Madrid perquè arribi al Govern de l’Estat a través del Govern de les Illes Balears.

La presidenta Maite Salord ha afirmat que la vigència d’aquesta O.S.P. acaba dia 31 de maig per la qual cosa ara “és el moment d’introduir tots els canvis que consideram que pot ajudar a millorar aquesta ruta”. Salord ha recordat que la connexió aèria entre Menorca i Madrid va ser interrompuda a l’hivern del 2012 i es va haver de garantir per un acord del Consell de Ministres de dia 15 de juny de 2012 que va declarar l’obligació de servei públic de la ruta entre Menorca i Madrid.

Aquesta declaració de servei públic, tot i no satisfer la demanda de la societat menorquina, sí que va permetre com a mínim la continuïtat d’aquesta ruta aèria amb dues freqüències diàries (4 vols), entre l’1 d’octubre i el 31 de maig, amb una sortida des de Menorca a primera hora del matí i una tornada a darrera hora del dia, amb una capacitat mínima durant el període de 90.000 seients i una tarifa de referència de 130 euros per cada trajecte.

El 21 de febrer de 2014 el Consell de Ministres modifica aquesta O.S.P., la qual cosa va suposar una minva tant pel que fa a les freqüències, passant de dues a una els dimarts, dimecres, dissabtes i els dilluns dels mesos de gener, febrer, març i desembre, com amb la capacitat mínima oferta, que passa a un mínim de 74.000 seients. Tot i que es manté la mateixa compensació econòmica de la primera declaració.

Els canvis de millora més significatius estan relacionats amb tarifes, freqüències, horaris i període de vigència. El director insular de Transports, Miquel Preto, ha explicat les propostes que presenta el Consell Insular de Menorca per tal que el govern d’Espanya revisi i modifiqui la Declaració d’Obligació de Servei Públic de la ruta Menorca-Madrid.

1. Establir una tarifa per trajecte com a màxim de 60 euros (taxes incloses) i que permeti factura una maleta de fins a 23 kg.

2. Millorar el sistema de bonificació de caràcter social amb especial atenció a la gent gran i als joves.

3. Garantir un mínim de dues freqüències diàries (4 vols) entre l’1 d’octubre i el 31 de maig. I garantir un mínim de seients disponibles en aquest període (90.000).

4. Oferir uns horaris de vols d’anada i tornada que permetin una efectiva jornada de treball en destí de 8 hores, tot considerant com a part del viatge, i per tant no computable en destí, el temps de desplaçament als aeroports així com els períodes d’estada obligatòria en els mateixos.

5. Establir un mecanisme que no pertorbi el normal funcionament de la indústria turística pel que fa a les connexions en els mesos de maig a octubre per als desplaçaments de caràcter vacacional en aquesta ruta.

6. Establir mecanismes que prevenguin i estableixin increments de l’oferta de places i/o freqüències, mantenint les mateixes condicions de qualitat i preu, davant els arguments puntuals o permanents de demanda.

7. Una temporada anual de vigència de la declaració d’acord amb els interessos econòmics i socials de l’illa de Menorca.

8. Disposar per part de les autoritats de la comunitat autònoma de la informació sobre el funcionament de la ruta (trajectes operats, ocupació, preus) a efectes de supervisar el seu bon funcionament.

9. Garantir indemnitzacions superiors a l’actual en casos de cancel·lació de trajectes.

Ciutadella, 22 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS