Notícies i actualitat

Convocatòries d'ajuts del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca

Data : 21/03/2016

El Consell Insular de Menorca ha publicat quatre convocatòries d'ajuts per activitats culturals a realitzar el 2016, que sumen un total de 285.000 €.

La convocatòria d'ajuts per entitats culturals està dotada amb 165.000 €, i té com a objectiu promoure la realització d'activitats culturals a tot l'àmbit de l'illa i durant tot l'any, per part d'entitats sense afany de lucre.

El percentatge de la subvenció sobre la despesa final de l’activitat o projecte serà com a màxim del 50%; així mateix, cap ajut no podrà superar individualment més del 20% del total de la quantitat destinat a la present convocatòria.

Donat que, per les característiques de les entitats destinatàries de les ajudes, aquestes no disposen de recursos suficients per a finançar transitòriament l’execució de l’activitat subvencionada, un 50% de l'ajut es pagarà en el moment de la concessió de l’ajut i el 50% restant una vegada justificada la realització de l’activitat o el programa per al qual s’ha concedit.

La convocatòria d'ajuts per a la restauració de béns del Patrimoni Històric compta amb un pressupost de 40.000 €. El seu objectiu és contribuir a la conservació del patrimoni històric de l'illa, aturant els processos de deteriorament que el posen en perill, fomentar la restauració de béns i promoure accions de conservació, així com col·laborar i donar suport tant a les entitats com als particulars que duen a terme accions de conservació del patrimoni històric de Menorca.

L'import màxim per sol·licitud és de 5.000 €, i a l'hora de puntuar els projectes es valorarà, entre altres factors, que els béns siguin de titularitat pública i que se'n pugui garantir el gaudi per part d'un major nombre de persones.

La convocatòria d'ajuts a la realització d’investigacions de tipus històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, historicoindustrial, antropològic i etnològic que contribueixin al millor coneixement del passat de l’illa està dotada amb 20.000 €. En aquesta convocatòria es concediran dues beques de 5.000 €, dues de 3.000 € i dues de 2.000 €.

Malgrat que la matèria de la investigació és lliure, tindran preferència les propostes que s’ajustin a les línies prioritàries d’actuació:

- Elaboració de monografies, catalogació de béns del patrimoni històric i catalogació de col·leccions privades.

- Estudis i treballs que contribueixin a la finalització de memòries científiques d'excavacions arqueològiques que no formin part d'excavacions en curs.

La convocatòria d'ajuts per a la realització d’intervencions arqueològiques i paleontològiques compta amb un import total de 60.000 €, mentre que el límit màxim que es pot sol·licitar per projecte és de 13.000 €. L'objectiu d'aquestes ajudes és donar suport econòmic a les intervencions arqueològiques i paleontològiques en jaciments de l'àmbit territorial de Menorca, tant en els treballs de camp com de laboratori.

Es recuperen així dues convocatòries que havien desaparegut en anys anteriors: la de restauració i la d'investigació històrica, i s'incrementen les partides destinades a entitats culturals i intervencions arqueològiques.

L'increment global dels ajuts destinats al patrimoni històric és especialment important de cara a la candidatura de la Menorca Talaiòtica. En aquest sentit, el procés es troba en un moment decisiu: durant aquest any els tècnics de la UNESCO revisaran l'expedient de la candidatura menorquina, i els jaciments arqueològics rebran la visita dels inspectors de l'ICOMOS. La promoció de la investigació sobre les restes arqueològiques és imprescindible per continuar omplint de contingut a la candidatura menorquina i incrementar encara més el valor excepcional del nostre patrimoni.


Maó, 21 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS