Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca convoca un acte a Ciutadella amb motiu de l’Hora del Planeta

Data : 18/03/2016

Demà dissabte 19 de març, a partir de les 20.30 i fins a les 21.30 hores, el Consell Insular de Menorca, juntament amb l'Ajuntament de Ciutadella i el Govern de les Illes Balears, s'uniran a milions de persones de tot el món per celebrar l'Hora del Planeta de la World Wild Found (WWF). Per aquest motiu, s'apagarà l’enllumenat ornamental de la façana de l’Ajuntament, el de la façana de la seu del Consell Insular de Menorca a Ciutadella i el de la Catedral durant una hora.

La institució insular vol que aquest acte tingui un caire simbòlic per la qual cosa ha organitzat una sèrie d’actuacions davant la seva seu a Ciutadella. Amb aquesta proposta es vol mostrar el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i convidar alhora a tota la societat menorquina a sumar-s’hi. L’objectiu d’aquesta actuació no pretén produir un estalvi d'energia durant una hora, sinó cridar l'atenció sobre els reptes als quals s'enfronta el nostre planeta i recordar que fer front al canvi climàtic és a les nostres mans.

A l’acte es preveu l’assistència de la presidenta Maite Salord, del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear, Vicenç Vidal, així com de diferents representants municipals. Aquest consistirà en un parlament i una breu actuació musical amb vers i dansa improvisats.

Sota el lema «Ara és el moment. Canvia pel clima», l'Hora del Planeta 2016 vol cridar l'atenció sobre dos fets transcendentals que fan encara més urgent la lluita contra el canvi climàtic. Per una banda, la firma de l'Acord de París del passat mes de desembre i que obre el camí perquè l'escalfament global no excedeixi els 2°C i per altra, que 2015 ha estat l'any més càlid d'ençà que hi ha registres.

El que va començar fa deu anys a Sidney com un gest simbòlic d'apagar els llums per a cridar l'atenció sobre el canvi climàtic s'ha convertit en el moviment ambiental més gran del món. El 2015, més de 260 municipis d'Espanya van apagar els llums dels monuments més emblemàtics com a símbol de lluita contra el canvi climàtic. En tot el món, van ser més de 7.000 ciutats de 172 països les que hi van participar.

Les administracions de l’illa han realitzat esforços durant els darrers anys per reduir el consum energètic i millorar l’eficiència de l’enllumenat públic, i conviden a tothom a sumar-se a aquesta iniciativa i a prendre mesures d’estalvi i eficiència energètica a les seves cases, als negocis i a les empreses, per tal de lluitar contra el canvi climàtic.

D’altra banda, també s’apagarà l’enllumenat de la seu del Consell Insular de Menorca a Maó.

Per a més informació, visitau el web www.horadelplaneta.es


Maó, 18 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS