Notícies i actualitat

L’oficina de l’IBAVI a Menorca atén 168 persones en vuit dies i respon un centenar de consultes telefòniques

Data : 16/03/2016

L’oficina de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) a Menorca, que va obrir les portes el 7 de març, ha atès, en vuit dies, fins a 168 persones que s’han desplaçat a l’oficina per ser informades sobre distints assumptes relacionats amb l’habitatge. A més a més, prop d’un centenar de persones ha telefonat a l’oficina per tal de rebre igualment informació. Aquestes dades, segons ha destacat avui el conseller de Presidència, Marc Pons, durant la presentació pública de l’oficina, demostren la seriosa necessitat que tenien els ciutadans de Menorca de tornar a tenir una oficina pròpia de l’IBAVI, després que el Govern anterior, en plena crisi, l’eliminàs i deixàs els ciutadans de Menorca sense tenir un lloc al qual dirigir-se per cercar informació i solució als problemes vinculats a l’habitatge.

L’oficina té la vocació de convertir-se en punt de referència en matèria d’habitatge a Menorca i hi confluiran actuacions del Govern de les Illes Balears i del Consell de Menorca, de manera que l’oficina sigui el punt comú al qual es puguin dirigir els ciutadans per obtenir respostes adequades i coordinades a les seves necessitats.

Per ara, quan es compleixen deu dies de la posada en marxa de l’oficina (8 d’ells hàbils), les qüestions que amb major freqüència s’han plantejat en les consultes són les futures ajudes al lloguer (que es convocaran a mitjans del proper mes d’abril per completar lloguers de fins a 600 euros), les sol·licituds per accedir a un habitatge de protecció oficial i també consultes sobre com s’han de gestionar les fiances en els lloguers.

La posada en marxa de l’oficina de l’IBAVI de Menorca suposa el compliment d’un compromís adquirit pel Govern de les Illes Balears amb l’objectiu d’oferir als ciutadans de Menorca (igual que a la resta d’illes) tota la informació sobre els recursos i ajudes que hi ha al seu abast en matèria d’habitatge, agilitzar la tramitació de les seves peticions així com guiar-los en el seu cas concret. Fins ara havien de dirigir-se a les oficines de l’IBAVI de Mallorca o aprofitar l’únic dia a la setmana en què un representant de l’IBAVI es desplaçava a l’illa.

Aquesta oficina és el lloc on les persones interessades podran tramitar les ajudes del lloguer que es convocaran a mitjan mes d’abril, els ajustaments de la renda social que s’estigui pagant actualment en un pis de l’IBAVI i també el lloc on demanar un habitatge social en cas de desnonament o qualsevol altra situació d’emergència. Igualment, els ciutadans que vulguin accedir a un habitatge de protecció oficial s’han d’adreçar a l’oficina per poder-se inscriure en el registre de sol·licitants.
 
Habitatges de protecció pública a Menorca
Actualment, l’IBAVI té un total de 61 habitatges disponibles a Menorca i altres 8 que en aquests moments estan pendents de ser lliurats. Es reparteixen entre els municipis d’Alaior, Ciutadella, es Castell, Ferreries, es Mercadal i Maó. A més a més, l’IBAVI acaba de rebre les claus d’un total de 10 habitatges cedits per la SAREB (procedents del fons de reestructuració bancària), ubicats a Maó, es Castell i Ciutadella.

A aquests 71 habitatges s’han de sumar altres quatre propietat de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que avui el director general de Mobilitat de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, Jaume Mateu, ha anunciat que se cediran a l’IBAVI perquè puguin ser destinats a lloguer social. Els habitatges formen part de la finca que es va construir conjuntament amb l’estació d’autobusos de Maó i estan ubicats en el número 16 de l’avinguda de Menorca.

Per aconseguir més habitatges, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat —en compliment del Pla de Lloguer Social— activarà també altres línies de feina, com ara la captació d’habitatges de propietaris privats, i continuarà les negociacions amb les entitats bancàries. En el cas de propietaris particulars, a canvi de la rehabilitació o adequació de la casa (a càrrec de l’IBAVI i per un import màxim de 12.000 euros), el propietari cedeix temporalment el seu habitatge perquè sigui llogat per l’IBAVI. L’oficina serà també el punt al qual es poden dirigir els propietaris interessats.

L’oficina de l’IBAVI de Menorca està ubicada a Maó, al carrer del Carme número 1, baixos. El telèfon del centre és el 971 17 89 68 i l’adreça electrònica menorca@ibavi.caib.es. L’horari d’atenció presencial al públic és de 9.00 a 14.00 hores. La seva directora és Noemí Gomila Carretero.

Maó, 16 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS