Notícies i actualitat

El Govern, el Consell de Menorca i el Ministeri de Cultura donen una darrera empenta al projecte de la Candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial

Data : 12/03/2016

Aquesta setmana s’ha celebrat a Còrdova el Consejo Nacional de Patrimonio Histórico, que organitza el Ministeri de Cultura, i al qual han acudit el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Jaume Gomila, Antoni Ferrer, director insular de Patrimoni del Consell Insular de Menorca, i Cati Ferrando, cap de departament de Cultura del Govern.

La cita ha servit per comprovar que la candidatura Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial. Ara, s’obre una etapa que durarà fins al mes de novembre, durant la qual s’avaluarà la candidatura per la seva possible presentació davant del Comité de Patrimonio Mundial durant el 2017.

Cal recordar que el procés de la candidatura de Menorca Talaiòtica es va posar en marxa de manera oficial el febrer de 2015, amb l’entrada a la llista indicativa. Des de llavors, el Consell de Menorca ha anat fent les passes necessàries per tirar endavant aquesta candidatura, acompanyada d’un seguit d’activitats socials que han despertat encara més l’interès de la població per aquest patrimoni menorquí, únic al món. El director insular de Patrimoni, Antoni Ferrer, remarca que "és molt positiu per nosaltres veure com la candidatura va fent el seu camí, mentre en paral·lel aconseguim que cada vegada més persones s'interessin per la cultura talaiòtica, amb una major implicació en el projecte per part de la ciutadania." A la candidatura de la UNESCO es presenten 32 jaciments, entre els quals s’inclouen hipogeus, necròpolis, navetes, taules i talaiots.

També durant les dues jornades a Còrdova s’ha presentat la intenció d’iniciar la candidatura internacional de Patrimoni Cultural Immaterial de La Pedra en Sec, que inclouria les quatre illes de l’arxipèlag, i que es presenta amb els resultats obtinguts de la reunió del passat mes de gener de 2016 a Nicosia (Chipre). El procediment en aquest cas és, per part de la Comunitat Autònoma, deixar constància de l’interès de participar en aquesta candidatura en el pròxim Consejo Nacional de Patrimonio Histórico.

El director general de Cultura, Jaume Gomila, ha volgut deixar palesa la “satisfacció de poder incorporar-nos a una nova candidatura a Patrimoni Mundial, la de la Pedra en Sec, que engloba les quatre illes del nostre territori i que són referent de la cultura de pedra en sec que caracteritza a tota la Mediterrània. Això ens beneficia, igual que la candidatura de Menorca Talaiòtica, a nivell de valoració de la pròpia cultura de Balears i la visibilitat que ens dóna dins l’esfera global.”

Fora de les candidatures a la UNESCO, es va informar del projecte Med-Fortis, Fortifcacions històriques europees de costa, que es presenta al programa Horizon (Reflective Societies:Cultural Heritage anb European Identities) i que inclou el port de Maó, junt amb dos altres emplaçaments. El projecte vol fer valdre zones amb fortificacions de costa i paratges amb patrimoni marítim immoble, unes zones que poden esdevenir models de turisme i cultura marítims de la Mediterrània.

Maó, 12 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto 1
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS