Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta la planificació de carrils bici a escala insular

Data : 10/03/2016

La presidenta Maite Salord ha presentat avui la planificació de carrils bici a escala insular que es vol du a terme des del Consell Insular de Menorca. Un projecte que neix de la necessitat que hi ha moltes demandes de construcció de carrils bicis interurbans, per la qual cosa Salord considera que, en primera instància, “s’ha d’establir una planificació establint criteris comuns i homogenis” donat que ja s’han construït alguns sense tenir en compte uns criteris de disseny i execució.

Maite Salord ha explicat que d’acord a la disposició final quarta de la Llei 4/2014 de junt de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, els PDSC han de preveure la planificació del transport en bicicleta en la xarxa viària interurbana tenint en compte una sèrie de principis bàsics:

- Planejament integral de la xarxa
- Ús prioritari, sempre que sigui compatible amb la seguretat, de les xarxes municipals de camins públics
- Seguretat dels ciclistes i de la resta de les persones que es desplacin entorn dels carrils bici

D’acord a les demandes municipals de carrils bici, la primera acció del Consell Insular de Menorca és la quantificació dels projectes redactats i sense redactar. Així, pel que fa a projectes redactats (14,5 km) el pressupost puja a 14 milions d’euros, i sense projecte redactat (17,5 km) a 7 milions d’euros. “Parlam d’inversions que, en el cas dels projectes lligats a les obres de millora de la carretera Me-1 no estan pressupostades i que, si es volguessin posar en marxa, el pressupost de la carretera hauria d’augmentar en 13,6 milions d’euros”, ha dit la presidenta, fet que avui és impossible.

A partir d’aquí, després de la planificació, inclosa dins el Pla Insular de Carreteres, del que es tracta és de cercar finançament per fer aquests carrils bici ja que segons ha senyalat Salord “és evident que no es pot assumir amb els recursos actuals”. En aquest sentit, hi ha diferents vies per trobar finançament com les inversions estatutàries o els fons europeus.

La presidenta ha subratllat que aquest tema es va tractar amb tots els alcaldes dels municipis de l’illa durant la celebració a Maó de l’última Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca.

El director insular de Carreteres, Joan Sales, ha explicat amb detall el llistat de carrils bici, amb projecte i sense projecte, que hi ha actualment a Menorca. (Veure document adjunt)

D’altra banda, la presidenta ha anunciat que el proper dilluns i dimarts a les 20 hores, als ajuntaments de Ciutadella i Ferreries respectivament tindrà lloc una exposició oberta al públic per explicar els primers esbossos del tram Ciutadellla-Ferreries de la carretera Me-1. “Explicarem les grans línies i qualque proposta concreta de modificació del tram”, ha indicat. Abans, però, s’exposarà a l’oposició, així com al sector i col·legis professionals afectats.

Pel que fa al tram Alaior-Maó cal dir que les obres de millora de la seguretat continuen a bon ritme.

Maó, 10 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS