Notícies i actualitat

Constitució del Consell de Caça de Menorca

Data : 09/03/2016

El passat dia 4 de març es va constituir el Consell de Caça de Menorca. Aquest és l'òrgan establert per la normativa autonòmica de caça que ha d'assegurar la participació de les entitats relacionades amb la pràctica de la caça i la conservació dels recursos cinegètics. En concret és l'òrgan de consulta, participació i assessorament del Consell Insular de Menorca en matèria de caça.

El Consell de Caça de Menorca està presidit pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, i format per representants del Consell Insular de Menorca, el Govern de les Illes Balears, els ajuntaments de l’illa, per les diferents societats de caçadors de Menorca, les organitzacions agràries, així com altres entitats com el GOB o l'Institut Menorquí d'Estudis (IME).

A la reunió es van avaluar les dades de la temporada de caça 2015- 2016. Menorca disposa de 495 vedats, dels quals 20 són de nova creació i 9 refugis de fauna. Quant a les llicències de caça actualment Menorca disposa de 1112 llicències de caça amb armes i 574 llicències de caça sense armes.

Durant el Consell de Caça es va informar i es van rebre aportacions del sector per tal de preparar conjuntament l'ordre de vedes de la temporada 2016-2017.

A la reunió, es van presentar dos estudis sobre l'estat de les poblacions del conill i el mart, estudis de seguiment enquadrats dins el programa de seguiment de la biodiversitat de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. El seguiment independent de les poblacions serà una dada complementària a les pròpies dades que aporten els caçadors i que ajudaran a prendre decisions de cara a conservar el recurs cinegètic.
A la reunió es van tractar també altres temes com els plans cinegètics, les repoblacions, la problemàtica dels moixos assilvestrats i el seu impacte en la fauna natural o les darreres incidències d'aus protegides mortes a tir d'escopeta.

Maó, 9 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS