Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta el programa “Xala a la Natura” amb 620 places per a escolars en les modalitats esportives de vela, piragua i hípica

Data : 08/03/2016

La vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, ha presentat avui matí el programa “Xala a la Natura” que ofereix 620 places per a escolars en les modalitats esportives vela, piragua i hípica. Amb aquesta iniciativa el Departament d’Esports anima als més joves a descobrir l’activitat física i esportiva en contacte directe amb els espais naturals de Menorca.

Es tracta d’un projecte desenvolupat conjuntament amb les delegacions a Menorca de Piragüisme, Vela i Hípica amb la col·laboració de la Fundació Esport Balear. “Aquest projecte s’inclou dins el programa “Xala jugant”, on fillets i filletes de totes les escoles de l’illa gaudeixen d’uns dies de la pràctica de l’esport coneixent alhora noves activitats que ajuden a potenciar el teixit esportiu amb la inclusió de nous esportistes”; ha dit Susana Mora.

Xalar i aprendre a la natura tant en el medi aquàtic com terrestre; respectar el medi ambient i compartir noves experiències amb els companys; transmetre l’afició a la mar amb uns mitjans antics i nets com són la piragua o la vela; i adquirir els coneixements bàsics del cavall i el seu entorn, així com les seves modalitats, són objectius fonamentals del programa.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de Miriam Sarmiento, delegada a Menorca de la Federació Balear d’Hípica; Juan Carlos Fuentes, delegat a Menorca de la Federació Balear de Piragüisme i Carlos Sánchez-Rodrigo, delegat a Menorca de la Federació Balear de Vela.

“Entre tots hem dut a terme un bon treball en equip per tal de promocionar l’esport entre els escolars”, ha dit Miriam Sarmiento qui ha explicat que la modalitat d’hípica va dirigida als alumnes de 5è i 6è de primària de Menorca. “L’illa és terra de cavalls, entenem que amb el suport al sector equí que estem potenciant des del Departament de Projecció Econòmica s’han d’incloure paràmetres de promoció a l’esport hípic, i quina millor forma de fer-ho que oferint el primer any a 120 alumnes la seva participació a les escoles hípiques de Menorca”, ha afirmat la consellera.

“Menorca és una illa amb unes particularitats òptimes per a la pràctica de l’esport nàutic, és per açò que donam continuïtat a les jornades “Vine a navegar” on aproximadament uns 555 joves de secundària poden descobrir la singularitat de la vela i el piragüisme”, ha senyalat Mora. Al respecte, Juan Carlos Fuentes i Carlos Sánchez-Rodrigo han subratllat la importància de deixar de viure d’esquena a la mar. “Aquest tipus d’esport ajuda a canviar la mentalitat del fillet o la filleta, que veu la costa des de la mar”, ha dit Fuentes. “Estem molt il·lusionats perquè cada vegada hi ha més escolars que s’animen a practicar la vela”, ha afegit Sánchez-Rodrigo.

La dotació del Departament d’Esports pel programa “Xala a la Natura”, supera els 20.000 euros. Cada família aporta 20 euros a l’apartat Coneix el cavall (hípica) i Vine a Navegar (vela); i 15 euros per Vine a remar, que ajuden a finançar el projecte que té un cost total aproximat de 32.000 euros.

Podeu consultar el calendari de cada programa en el document adjunt. 

Maó, 8 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS