Notícies i actualitat

Menorca assisteix a la ITB de Berlín amb l'ànim de confirmar les bones previsions apuntades a la WTM I FITUR

Data : 08/03/2016

Entre els dies 9 i 13 de març se celebra a Berlín la fira de turisme més important del món, la Internationale Tourismus Börse (ITB). Mig segle després de la seva constitució, la ITB s’ha posicionat com la plataforma de turisme líder a nivell internacional i també com l’aparador de referència de les noves tendències en el sector.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca hi assistirà amb l’objectiu d’establir ponts de col·laboració amb els principals agents turístics germànics, així com refermar les bones previsions apuntades en la World Travel Market i també en FITUR.

La rellevància de la fira explica que avui capvespre s’hi desplaci, a més del director de la fundació David Vidal, la presidenta del Consell, Maite Salord, qui des del passat divendres 4 de març assumeix també la cartera de Promoció Turística, Artesania i Transports.

Salord participarà demà als actes que es programaran a l’estand de les Illes Balears, entre els quals destaca la presentació a agents i mitjans turístics alemanys del vídeo promocional sobre l’oferta esportiva i natural de Menorca, que ja es va presentar a la passada edició de la WTM de Londres.

Mercat prioritari
L’alemany és un dels mercats estratègics per a Menorca. De fet, se’l considera prioritari pel fort component desestacionalitzador que el caracteritza –els turistes teutons són, segurament, els que major interès demostren per fer activitats alternatives al ‘sol i platja’-, a més de per la seva elevada capacitat de despesa.

Per això, la fundació ha decidit treballar conjuntament amb l’Oficina Espanyola de Turisme a Munich i la cooperativa d’agències de viatge independents RTK en la confecció d’una estratègia de promoció que ajudi a millorar el posicionament de Menorca a Alemanya, augmentant-ne d’aquesta manera el grau de coneixement i fent créixer l’interès dels alemanys per visitar-la.

Sens dubte, l’evolució positiva en el nombre d’arribades, que l’any passat van superar en més d’un 12% les registrades en 2014, és un bon punt de partida.

Alemanya, país viatger
Amb més de 80 milions d’habitants i una elevada renda per càpita, Alemanya és un dels mercats emissors més importants del món. Segons un informe de l’Institut Alemany de Recerca Turística, l’any 2014 el 80% dels alemanys va fer un viatge de llarga durada, sent un dels països europeus amb major propensió a fer turisme. A més, la primera destinació dels alemanys a l’estranger continua sent Espanya, amb una quota de mercat del 13,5%.

Maó, 8 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS