Notícies i actualitat

Nous serveis de la Biblioteca Pública de Maó

Data : 07/03/2016

La Biblioteca Pública de Maó posa en marxa dos nous serveis d'atenció als usuaris. Tots dos serveis formen part d'un programa de voluntariat, a la manera com funcionen els Amics de... que tant proliferen a Menorca. Per aquest motiu volem donar a conèixer el programa tant per a qui es vol fer voluntari com als qui necessiten aquests serveis.

1. El primer és el de préstec a domicili, que seguidament es detalla,

Si no pots venir a la biblioteca, la biblioteca vindrà a ca teva. Et duim els llibres a ca teva. Ens oferim a portar-te el material i, si vols, també a llegir una estona amb tu. Algunes persones que tenen mobilitat reduïda no poden arribar a la biblioteca o no tenen ningú que els pot ajudar a fer ús dels serveis que ofereix la biblioteca, però que tenen tot el dret a gaudir-ne. Per a aquestes persones, la biblioteca organitza un servei de préstec a domicili. Es tracta d'un gest senzill que pot donar una alegria. El servei no només porta els llibres sinó que també ofereix lectura a domicili.
Qui hi pot accedir? Totes aquelles persones amb dificultats de mobilitat temporal o permanent (malalts crònics, persones en període de convalescència, persones amb discapacitats físiques, gent gran...).
Què es pot demanar en préstec i quants? Les condicions dels préstecs són les mateixes que per tots els usuaris. Es poden demanar tot tipus de documents que estan disponibles al públic: llibres i revistes, música, pel·lícules i documentals. pots consultar el nostre catàleg a la web. T'ensenyam com trobar les coses que t'interessen. També t'ho podem portar de qualsevol altra biblioteca del món amb el servei de préstec interbibliotecari. Pots demanar un total de 20 documents en préstec. Per un període de 30 dies naturals i és prorrogable.
Com es fa? El servei és gratuït i es fa un dia a la setmana. Cal fer-se el carnet en cas que no el tenguis. Per rebre el servei només cal sol·licitar-lo a la Biblioteca al telèfon 971369190 o al correu info@bibliomao.es. Una volta has triat què demanes, un voluntari col·laborador de la biblioteca t'ho portarà al teu domicili. Amb cita telefònica prèvia anirem a recollir els documents i portar-te'n de nous.
2. L'altre servei és el de lectura al Centre Geriàtric de Maó, on una voluntària llegeix en veu alta cada dimecres al capvespre a un grup de persones majors que tenen dificultats per llegir. Aquest servei ja fa unes setmanes que funciona gràcies a la generositat d'aquesta voluntària.


La biblioteca demana la col·laboració dels maonesos perquè donin un cop de mà per ajudar a implantar aquests i altres serveis des del voluntariat, com a Amics de la Biblioteca.


Maó, 7 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS