Notícies i actualitat

Menorca és la destinació de la costa espanyola millor valorada pels turistes

Data : 05/03/2016

Un estudi realitzat per l’empresa SocialVane a partir d’una mostra de 8,63 milions de mencions en xarxes socials situa Menorca com la destinació de la costa espanyola millor valorada pels turistes, seguida d’Eivissa i Mallorca. La més septentrional de les Balears obté 87,43 punts de valoració, cinc per sobre de les illes veïnes i dotze per sobre de la nota mitjana per al conjunt de les destinacions analitzades, que és de 75,84. També l’índex que mesura el grau de seguretat col·loca les illes i la Costa Brava com les destinacions millor valorades, sent la mitjana global de 88,9 punts.

Els responsables de l’estudi, en declaracions a la revista turística Hosteltur, asseguren que “aquesta bona percepció depèn sobretot de la satisfacció amb el clima així com de la seguretat i no tant de la satisfacció general amb l’oferta de la destinació que, tot i que no és dolenta, ha de millorar”. En el cas de Menorca, la bona valoració que en fan els visitants es deu també a la qualitat ambiental, segons han constatat anteriorment altres enquestes de satisfacció turística.

Aquest estudi és el primer ‘Ranking Big Data de costes espanyoles’ i ha estat possible gràcies a una eina de màrqueting desenvolupada per SocialVane que ha permès, a partir de l’ús de la intel·ligència artificial aplicada sobre grans volums de dades, recopilar i analitzar una mostra de 14,13 milions de mencions. “Aquestes dades –expliquen els autors de l’estudi en declaracions a Hosteltur- han estat tractades amb un algoritme que permet identificar aquells comentaris especialment rellevants i sensibles per a l’activitat turística d’aquestes destinacions”. La mostra final resultant és de 8,63 milions de mencions sobre les zones de costa espanyoles fetes pels usuaris a Twitter i Instagram en vuit idiomes diferents.

L’estudi de SocialVane també ha mesurat la quota que tenen productes com el sol i platja, la cultura, l’oci nocturn, el turisme actiu, la gastronomia o l’oferta slow i familiar. Tenint en compte que les destinacions analitzades són de costa, el producte amb més share relatiu ha estat el de sol i platja i també aquí Menorca ha destacat per sobre de la resta, sent la primera de les cinc destinacions amb millor percepció. La segueixen Fuerteventura, Mallorca, Lanzarote i Tenerife.

Ara bé, la destinació de la costa espanyola més comentada a les xarxes socials durant els mesos de juliol i agost de 2015, quan es va realitzar el mostreig, és Eivissa. L’illa pitiusa va concentrar 1,31 milions de mencions rellevants per a l’activitat turística, quan el gruix de les destinacions analitzades es mou entre les 300.000 i les 750.000. Eivissa és també, amb molta diferència, la destinació amb major share en oci nocturn, superant la barrera del 40% quan la mitjana es mou en el 12,4%. Pel que fa al producte cultural, les primeres posicions les ocupen Cantàbria, Astúries, Galícia, Múrcia i Barcelona, les úniques que superen el 25%. A la cua, per sota del 10% de quota, se situen Eivissa, la Costa Brava i Euskadi.

En el cas del turisme actiu el share mitjà és de 9,46%, sent la costa basca la més valorada (30%).
Per contra, el producte slow s’associa més a Mallorca, que destaca per sobre de la resta amb un 10,44%. Però la gran assignatura pendent de les destinacions de costa espanyoles és la gastronomia, que només concentra el 6,8% del total de mencions i representa, sens dubte, una oportunitat de millora.

Feina de la Fundació Foment del Turisme de Menorca

Conscients d’aquesta i altres oportunitats, la Fundació Foment de Turisme de Menorca ha dissenyat un pla d’accions per millorar la percepció que els turistes tenen de l’oferta cultural, gastronòmica i activa de Menorca. Aquests productes defineixen, de fet, les grans prioritats promocionals de l’ens turístic per als pròxims anys. I és que l’estratègia de Menorca com a destinació turística ha de plantejar-se, necessàriament, des de la perspectiva de la rendibilitat i d’una millor distribució dels beneficis que aporta la indústria turística. En aquest sentit, productes com el cultural, el gastronòmic o les propostes de turisme actiu asseguren un volum d’ingressos major -la demanda d’aquestes experiències creix i, en conseqüència,
també ho fa la despesa turística- i, alhora, més repartit entre el texit empresarial illenc.

Per posicionar Menorca com a destinació turística referent, la fundació també ha marcat com a prioritària la presència a les xarxes socials. Turismo de Menorca, nom que fa servir l’ens turístic per promocionar l’illa a les xarxes, és ja un dels perfils més influents de les Illes Balears a Facebook, Twitter i també Instagram. A la primera compta amb més d’11.000 seguidors,
amb un ritme de creixement de 400 mensuals i un abast de les publicacions que ha arribat a fregar els 200.000 el passat mes de gener. A Twitter, amb més de 9.200 seguidors, les visites al perfil també s’han disparat: entre finals de 2014 i finals de 2015 s’ha passat de 5.900 visites a 11.500, el que representa un increment del 93%.


Maó, 5 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Estudi de costes BIG DATA
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS