Notícies i actualitat

L’equip de govern presenta la proposta de derogació de la Norma Territorial Transitòria i els criteris de revisió del Pla Territorial Insular

Data : 02/03/2016

La presidenta Maite Salord i el conseller d’Ordenació Territorial i Turística, Santiago Florit, han presentat avui matí la proposta de l’equip de govern per a la derogació de la Norma Territorial Transitòria, així com els criteris de revisió del Pla Territorial Insular.

Salord ha anunciat que el Consell Insular de Menorca derogarà la NTT, en principi de manera total però sense excloure que finalment sigui parcial, amb una aprovació inicial en el Ple d’aquest mes de març. La presidenta ha informat al respecte avui mateix a l’oposició i a tots batles de l’illa així com a la Comissió Tècnica Assessora d’Urbanisme. “Volem que aquesta derogació es dugui a terme amb el màxim consens i participació de tots els agents implicats és per açò que, un cop obert el periode d’al·legacions, es podrien mantenir tots aquells articles que tenguin unanimitat, per la qual cosa podriem parlar d’una derogació parcial”, ha dit Salord. Cal destacar que la NTT estarà vigent fins que no es faci l'aprovació definitiva de la derogació, un tràmit que comporta entre tres i quatre mesos aproximadament.

Salord ha subratllat que des de l’equip de govern “van creure convenient esperar a l'aprovació del Decret-Llei de mesures urgents en matèria urbanística del Govern de les Illes Balears per estudiar els seus efectes sobre la NTT i prendre decisions”, i ha afegit que “si bé és cert que ha frenat aspectes clau, hi continua havent una contradicció entre el model territorial de la NTT i el del PTI”.

D'altra banda, la NTT presenta, en certs casos, una clara inseguretat jurídica: el PTI permetia un creixement de 600 places hoteleres anuals que la NTT impedeix; o, un altre exemple, la implantació d'energies renovables només és possible, a Menorca, segons la NTT, si els projectes els impulsa l'administració.

“És per tot açò que proposam una derogació total de la NTT tot i que, durant el període d'informació pública i audiència als ajuntaments i al Govern de les Illes Balears, podríem decidir mantenir-ne certs articles que s'avenen amb els criteris de revisió del PTI, per exemple, incloure dins el sistema general viari públic el Camí d'en Kane i el Camí Reial del Nord”, ha incidit Salord.

Tanmateix, per a l’equip de govern la solució definitiva ha de venir amb la revisió del PTI. “Quan, el 2003, es va aprovar el PTI, el que va propiciar és l’establiment d’un model territorial coherent per a Menorca, fonamentat en el creixement sostenible. Un model que sempre hem defensat des de l’equip de govern”, ha dit la presidenta.

El PTI havia de ser objecte de revisió al cap de 10 anys. Salord ha manifestat que “l'anterior govern, en lloc de revisar el PTI i proposar, si és que ho consideraven necessari, un nou model territorial per Menorca, el que va fer durant el passat mandat és crear un nou instrument, la NTT, que el que va fer és desfigurar el PTI: desapareixent així la coherència d’un model territorial i la seguretat jurídica, i obrint vies per a projectes urbanitzadors, especialment per a la urbanització del sòl rústic”.

Els criteris per a la revisió del PTI es duran al Ple del mes d’abril per una pura qüestió de participació perquè siguin estudiats i analitzats per tots els agents implicats. Podeu consultar els criteris generals per a la revisió en el document adjunt.

“El termini perquè les parts implicades puguin fer aportacions està obert fins dia 18 d’aquest mes. Estem oberts a qualsevol suggeriment perquè volem que la revisió del PTI es faci amb totes les garanties de participació”, ha dit el conseller Florit.

L’objectiu de l’equip de govern és que la revisió sigui una realitat en finalitzar l’actual mandat.

Maó, 2 de març de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS