Notícies i actualitat

El Patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca aprova el Pla d'accions i projectes del 2016

Data : 27/02/2016

Ahir, el patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca va validar el Pla d’accions promocionals per a l’any 2016. L’òrgan directiu de l’ens de promoció turística, format per representants dels sectors públic i privat, va donar el vist i plau al document que ha de regir la política de promoció del present exercici, així com també a una sèrie de projectes que tenen per objecte la creació de productes amb potencial desestacionalitzador.

En el transcurs de la reunió la consellera de Promoció Turística, Maria Sellarès, va expressar la voluntat del govern insular d’assolir el màxim consens amb les associacions empresarials per establir, conjuntament, les prioritats i les accions promocionals presents i futures; un objectiu que considera necessari per a la consecució de l’interès general. “Fins ara hem intentat acordar les grans línies mestres de la promoció turística. El camí no ha estat fàcil, en part pel fet de trobar-nos en un període de transició, però el cert és que hem avançat. I això ha estat així gràcies també a la implicació del sector, a qui agraïm la seva predisposició. Tot i així, a partir d’ara ens comprometem a treballar amb més dedicació si escau per aconseguir que les futures decisions de la fundació siguin fruit del màxim consens possible”, ha assenyalat la consellera, per a qui la unitat d’acció en aquest àmbit “és imprescindible”.

Accions principals

Del gruix d’accions aprovades ahir destaquen les dissenyades en col·laboració amb les oficines espanyoles de turisme a Londres, Munich i París, adreçades totes elles a millorar el posicionament de la marca Menorca en origen i, per extensió, la percepció i oneixement que en té el consumidor final per, en darrer terme, incentivar la comercialització de places.

Al mercat britànic també sobresurt la campanya engegada amb British Airways que, per primera vegada, enllaçarà Menorca amb l’aeroport de Heathrow. Ho farà amb quatre freqüències setmanals entre els mesos d’abril i octubre. Amb aquesta campanya es retén atreure l’atenció d’un perfil de turista d’elevat poder adquisitiu i interessat a viure experiències que aportin una visió completa de la destinació.

La feina promocional a Alemanya s’ha canalitzat a través de RTK, la cooperativa d’agències de viatge independents més gran d’Europa, amb la col·laboració de l’OET de Munich. A més, s’han dissenyat dues accions que poden tenir gran impacte en el consumidor final: un reportatge per potenciar el producte cultural i gastronòmic de Menorca al canal franco- alemany Arte i un spot publicitari a National Geographic.

Finalment, entre d’altres moltes mesures, cal esmentar les programades a França, un mercat amb un gran potencial de creixement on, a més de la campanya de comunicació en els principals mitjans de turisme i viatges online i offline elaborada amb el suport de l’OET de París, destaquen les accions plantejades amb les companyies aèries Vueling i EasyJet. Aquesta darrera ha fet enguany una gran aposta per Menorca ja que connectarà l’illa amb 12 ciutats europees, tres d’elles franceses -Lyon, Paris i Toulousse-. A més, incrementarà la connectivitat amb Londres programant rutes amb tres aeroports de la ciutat: Gatwick, Southend i Luton.

Maó, 27 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS