Notícies i actualitat

Vidal Hernández, insígnia d'Or de l'IME

Data : 22/10/2012

Aquest dimecres 24 d’octubre tindrà lloc la sessió inaugural del curs de l’IME 2012-2013 a partir de les 20 hores a la seu d’aquesta institució –Camí des Castell, 28, Maó- amb la lectura d’una conferència a càrrec del president de la Societat Catalana de Física i catedràtic del Departament de Física de la UAB, doctor Josep Enric Llebot Rabagliati.

El paper de les societats científiques en el segle XXI, serà el títol d’aquesta ponència. Per altra banda, es procedirà al lliurament de l’Insígnia d’Or de l’IME a Josep Maria Vidal Hernández, Coordinador científic de l’Institut Menorquí d’Estudis des de 1986.

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona havent ampliat els seus estudis a l’International Center for Theoretical Physics de la UNESCO, a Trieste, Vidal Hernández també ha estat professor adjunt de Física de l’Estat Sòlid a la Universitat de Barcelona i director-fundador de l’Enciclopèdia de Menorca des de 1977.

Altres dels seus càrrecs, entre d’altres, han estat els de membre del Consell Acadèmic de la Universitat Internacional d’Estiu Illa del Rei (1996-1999) i membre del Consell Rector de la Universitat Catalana d’Estiu des de l’any 2002, així com també acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.

Autor de nombrosos llibres i articles, Vidal Hernández ha rebut premis tan importants com el Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2006), el Josep M. Llompart d’Obra Cultural Balear (2008) o el Canigó de la Universitat Catalana d’Estiu (2012), entre d’altres.

“Crec que Josep Maria Vidal es mereix aquest reconeixement per una vida dedicada a l’estudi i al coneixement en general”, explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, qui també és presidenta de l’IME.


Maó, 22 d’octubre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS