Notícies i actualitat

Voluntaris de Ferreries col·laboren en la instal·lació d'un itinerari botànic al pas d'en Revull

Data : 20/10/2012

El pas d'en Revull, al barranc d'Algendar, serà un dels itineraris florístics que des del projecte LIFE+RENEIX de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera (Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular) s'estan habilitant per a la visita autoguiada per al públic general. L'objectiu d'aquests itineraris és donar a conèixer els valors ambientals i florístics de la zona i fomentar una actitud de respecte de la població cap al medi natural. A la finca pública des Torretó (Ciutadella) s'ha senyalitzat recentment un altre itinerari.

Ahir matí, un grup de voluntaris de medi ambient de la Creu Roja de Ferreries i de Protecció Civil, van col·laborar amb l'equip del projecte per instal·lar la senyalització informativa del camí. Aquesta senyalització ha estat fabricada artesanalment per un arader amb llenya d'ullastre, i consta de quatre petits plafons i 20 pilons d'indicació d'espècies de la flora del camí.

El pas d'en Revull té un gran interès ecològic i paisatgístic, i entre d'altres aspectes destacables, alberga espècies rares i úniques de la flora menorquina, com és el cas de Cymbalaria fragilis i Viola stolonifera (viola boscana). Aquesta riquesa, juntament amb el valor històric i social del camí, li confereix un gran valor educatiu. El projecte LIFE+RENEIX, mitjançant el programa Salut Jove del Consell Insular de Menorca, ofereix visites guiades a la zona per a escoles i grups.

Volem agrair la col·laboració inestimable de tots els voluntaris que col·laboren en aquesta i altres activitats, i especialment als grups de la Creu Roja de Ferreries, de Protecció Civil, els voluntaris de medi ambient de l'ajuntament de Ferreries, el grup de Miquel Morlà i amics, el taller de l'Agenda Local 21 de Ferreries, el grup d'escoltes de Sant Bartomeu i els veïns de s'Enclusa. També volem agrair el suport que s'ha donat a la iniciativa per part de l'ajuntament de Ferreries, del Bisbat de Menorca i de la família Rotger.

El projecte LIFE+RENEIX té l'objectiu de restaurar zones degradades amb presència de flora amenaçada i de comunitats vegetals singulars. És un projecte de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca, i està cofinançat per la Unió Europea.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web del projecte: http://lifereneix.cime.es/, el Tweeter: @LIFERENEIX i el Facebook: LIFE RENEIX.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS