Notícies i actualitat

Menorca disposarà de la competència de promoció turística el gener de 2017

Data : 25/02/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha viatjat avui a Eivissa per assistir a la Conferència de Presidents de la qual formen part també els presidents dels altres tres consells insulars. Presidida per la cap de l’Executiu autonòmic, Francina Armengol, el principal acord a què s’ha arribat a la reunió és el que fa referència al calendari de transferències de competències als consells insulars. Armengol l’ha emmarcat dins el procés “de cohesió de les Illes, de construcció de comunitat autònoma junts” amb l’objectiu de “transformar el creixement en benestar”. “El nostre compromís amb la idea de federalisme interior es demostra amb aquesta segona Conferència de Presidents que ja hem convocat en vuit mesos”, ha afegit.
 
Segons el calendari acordat, els consells insulars de Mallorca, Menorca i Formentera disposaran de les competències de promoció turística l’1 de gener de 2017. D’aquesta manera es completarà el traspàs asimètric que es va iniciar la passada legislatura i que va fer que el Consell Insular d’Eivissa assumís aquesta competència.
 
L’acord també preveu que l’1 de gener de 2017 el Consell Insular d’Eivissa vegi millorada la competència en promoció turística que ja té transferida. Els consells de Menorca, Eivissa i Formentera també veuran millorades en aquesta data les competències en matèria d’artesania i d’activitats catalogades, de les quals ja disposen actualment.

Maite Salord ha afirmat que la reunió “ha servit per pactar el calendari del traspàs de les diferents competències” alhora que ha incidit en la importància que Menorca pugui comptar amb la promoció turística l’any que ve. En aquest sentit, ha subratllat la bona predisposició respecte del Govern de les Illes Balears.
 
Per a l’1 de gener de 2018, s’ha acordat la transferència a tots els consells de les competències en matèria de polítiques de gènere, conciliació de la vida familiar i laboral i dona. També s’hauran transferit a tots els consells les competències en matèria de litoral. I s’hauran millorat les de joventut i lleure que ja tenen els consells de Menorca, Eivissa i Formentera.
 
Finalment, per a l’1 de gener de 2019 s’ha previst que sigui efectiu el traspàs de l’ordenació turística al Consell de Mallorca i que la resta de consells vegin millorada aquesta competència que ara ja gestionen. Al mateix temps, també es preveu la transferència de les competències en matèria de recursos i aprofitaments hidràulics, canals i regadius, règim general d’aigües i aigües minerals, termals i subterrànies a tots els consells. Per fer possible la transferència d’aquesta competència, que l’Estatut d’autonomia no reconeix com a pròpia dels consells, es crearà la Comissió Tècnica Interinsular, en el marc de la qual es negociarà el traspàs.
“Junts som més forts”, ha assegurat Armengol, que ha explicat que l’acord de transferències es basa en el principi de subsidiarietat “perquè el Govern de les Illes Balears creu en l’eficiència de gestió de les administracions més properes al ciutadà”.
 
El calendari acordat, per tant, afecta tota la legislatura i suposa un full de ruta per desenvolupar l’Estatut d’autonomia i reforçar el paper dels consells insulars com a primeres institucions d’autogovern.
 
La reunió de la Conferència de Presidents, la segona que es fa des que Francina Armengol presideix el Govern, s’ha duit a terme a la seu del Consell Insular d’Eivissa, en compliment del compromís assumit per tal que aquest tipus de reunions fossin itinerants.
 
A més de la presidenta Francina Armengol, han assistit a la reunió el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord; el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer; el conseller de Presidència, Marc Pons, i la directora general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Margalida Font.

Eivissa, 25 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS