Notícies i actualitat

La Sala de Plens del Consell Insular de Menorca acull la inauguració del Vè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat

Data : 25/02/2016

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha inaugurat avui matí el Vè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca que té lloc avui i demà a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca. Cabrisas ha començat la seva intervenció agraint a l'antic equip de govern, i en especial a la consellera Aurora Herráiz, “l'impuls que va donar perquè aquestes jornades siguin una realitat”.

Cal recordar que durant l'últim plenari es va aprovar per unanimitat la proposta conjunta en relació a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Rares o poc freqüents que se celebra dia 29 d’aquest mes.

La consellera ha subratllat que els objectius de la Campanya del Dia Mundial són:

1. Sensibilitzar, informar i formar sobre la problemàtica de les malalties poc freqüents a la societat espanyola.
2. Posicionar les malalties poc freqüents en l’agenda de l’Administració i dels mitjans de comunicació.
3. Traslladar la importància de la unió, la cohesió i la mobilització per a fer possible el canvi social en les malalties poc freqüents.
4. Vincular l’esperança i el treball que dia a dia fa la Federació i les entitats socials com a primer pas per avançar en la seva problemàtica.

En aquest sentit, els grups PSOE, Més per Menorca, PODEMos i el Grup Popular van proposar al Ple:

PRIMER. L'adhesió del Consell Insular de Menorca a les activitats del Dia Mundial de les Malalties Rares.
SEGON. Instar al Govern de les Illes Balears i, concretament, a la Conselleria de Sanitat i Consum a plantejar quantes propostes i solucions siguin possibles per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Maria Cabrisas ha agraït també la tasca de la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca i al seu equip, així com a la directora del Centre Carles Mir, Irene Perchés, i a totes les entitats que han participat i participen activament en aquest encontre.


A més, la consellera ha mostrat el suport públic de la institució insular a la feina que realitzen la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), ABAIMAR Associació Infantil de Malalties Rares de Balears i als professionals de l'Ib-Salut que “treballen per donar resposta i esperança des del seu dia a dia a la situació que pateixen les persones afectades”.

“Vull agrair també als mitjans de comunicació la feina feta i la que ben segur continuaran fent, per donar a conèixer i sensibilitzar a la societat sobre quina és la situació en què han de conviure les persones afectades per aquestes malalties minoritàries i les seves famílies”, ha dit.

L’objectiu de les jornades és que la ciutadania tengui coneixement de l’existència d’aquest tipus de malalties. Així, durant l’encontre s’han programat una sèrie de ponències a càrrec d’especialistes, a més de testimonis que explicaran la seva pròpia experiència.


“Hem de seguir mantenint el compromís des de l'Administració pública, les entitats i tota la societat per establir millores per agilitzar la diagnosi, per fer un tractament el més ràpid possible, millorar la informació i els registres, fomentar la investigació i garantir l'accés al tractament que es necessita independentment la situació econòmica de la persona afectada i de la seva família”, ha subratllat la consellera. A continuació ha cedit la paraula a Isabel Garriga, presidenta de l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Menorca.


Maó, 25 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS