Notícies i actualitat

Un concert simultani a les quatre illes, novetat de la commemoració del Dia de les Illes Balears

Data : 24/02/2016

Maite Salord ha presentat avui matí el programa d’activitats previstes a Menorca amb motiu del Dia de les Illes Balears. El Consell Insular de Menorca ha treballat juntament amb el Govern de les Illes Balears per tal d’oferir un seguit d’activitats lúdiques, esportives, musicals i culturals a totes les illes perquè tothom pugui gaudir de la festa que commemora aquesta data històrica i destacada per a la ciutadania de les Illes.

El Dia de les Illes Balears és la festa oficial de la comunitat autònoma. Se celebra cada any l’1 de març i commemora la data en què entrà en vigor l’Estatut d’autonomia de 1983, que coincideix amb la data de la seva darrera reforma, l’any 2007.

Mitjançant un conveni entre el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears, la institució insular rep un pressupost de 22.500 euros per a l’organització d’un programa que enguany prioritza propostes culturals, gastronòmiques i esportives. Com a novetat, cal destacar un concert simultani entre les quatre illes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) que se celebrarà aquest dissabte 27 de febrer. Els músics menorquins Cris Juanico i Bep Marquès viatjaran a Mallorca i, d’altra banda, el mateix dia (a les 20 hores) l’Auditori de Ferreries acollirà les actuacions de Donallop i Leonmanso. També estan previstes, entre altres, les actuacions dels grups Es Bastió de s'Illa i Es Rebost.

A més, dia 1 de març, a les 19 hores, està prevista la cantata infantil “Tirant lo Blanc”, a càrrec de la coral i el grup escènic infantil de Joventuts Musicals d’Alaior al Teatre Principal de Maó.

El director insular de Projecció Econòmica i Esports, Miquel Company, ha subratllat “la cultura com a eix vertebrador d’aquest programa d’activitats” alhora que ha senyalat la importància de “la cohesió i els lligams entre els sectors que dibuixen Menorca dins Balears”. Company ha afirmat com la gastronomia és un pont indispensable per a la promoció del producte local, un producte local que serà molt present a les diferents demostracions culinàries (com una nova edició del ‘Pecatta Minuta’ a la Plaça des Peix de Ciutadella) que estan previstes arreu de l’illa. “El foment dels esports tradicionals com el Joc de la Bolla, la doma menorquina, el tir amb fona o el trot”, ha dit, “són també part important del conjunt d’activitats programades”.

En matèria d’energia, cal destacar que dissabte 27 de febrer tindrà lloc una visita didàctica al Parc Eòlic de Milà, a càrrec de l’enginyer Rafel Muñoz. El punt de trobada és la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca, a les 10 hores.

Antoni Ferrer, director insular de Patrimoni, ha explicat que “una bona part de les activitats del Dia de les Iles Balears estan centrades en la candidatura de la Menorca Talaiòtica, “un tema de relleu amb propostes com el concert de “Nura i els Titans de Pedra”, a càrrec de la Banda de Ferreries i sota la direcció d’Agustí Colom; una excursió guiada amb sortida des de Binicodrell (Es Migjorn Gran); o una visita guiada a l’exposició “L’illa dels talaiots” (acompanyada per una petita degustació de cuina talaiòtica) al Museu de Menorca.

Cal dir que els museus de l’illa tornen a oferir una jornada de portes obertes.

Les activitats tindran lloc a Menorca entre els dies 25 de febrer i 6 de març. Podeu consultar el programa en el document adjunt.

Maó, 24 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS